Penge Af
Royal Unibrew og Sydbank står øverst på tirsdagens dagsorden på det danske aktiemarked, der ser ud til lige akkurat at kunne fastholde mandagens fremgang, hvis indikationerne fra udlandet tirsdag morgen står til troende.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede mandag med et plus på 1 pct. i indeks 1174,73 efter stigninger i 21 af de i alt 25 aktier i indekset.

Det var højeste lukkeniveau for indekset siden starten af indeværende år.

Begejstringen over meldinger om fremskridt i forhandlingerne med Mexico om en ny frihandelsaftale til at afløse Nafta-pagten fra 1994 nåede de europæiske aktier inden lukketid.

Siden dansk lukketid mandag har de amerikanske aktier bevæget sig marginalt højere, mens futuresmarkedet tirsdag morgen først indikerede stigninger på 0,2 pct., men siden er fordampet i morgensolen.

Den amerikanske S&P 500-future er så godt som uændret, mens den tyske DAX future-stiger beskedne 0,1 pct.

REGNSKABER TAGER FØRERTRØJEN

De danske investorer skal tage stilling til regnskaber fra blandt andet Royal Unibrew, Sydbank og IC Group.

Royal Unibrew fremlagde halvårsregnskab mandag aften, og det indeholdt sommerens tredje opjustering - især takket være det gode vejr, der har øget salget af øl og sodavand. Bryggeriet tjente desuden en god sjat mere på driften i andet kvartal, end det var ventet ifølge estimater fra Inquiry Financial.

Royal Unibrew faldt mandag 0,7 pct. til 539 kr.

Sydbank er tirsdag morgen aktuel med et halvårsregnskab, hvor toplinjen og eksponeringen over for landbruget bliver nogle af fokuspunkterne. Banken skal også gerne vise fremgang i udlånet efter sidste års udsving.

Sydbank lukkede i 218,60 kr., hvilket var uændret.

IC Group afsluttede regnskabsåret 2017/18 ved udgangen af juni, og tirsdag kommer resultaterne. Allerede et par uger efter afslutningen afslørede selskabet, at driftsmarginen viste sig bedre end ventet med omkring 7 pct., mens omsætningen som forudset var faldet en anelse i forhold til 2016/17.

IC Group steg mandag 0,1 pct. til 163 kr.

Biotekselskabet Orphazyme har aflagt halvårsregnskab, der viser, at tingene kører efter planen og at et trecifret millionbeløb er fyret af på forskning og udvikling, mens forventningerne fastholdes. Biotekselskabet nåede et par vigtige milepæle i første halvår, men fik på den baggrund et underskud på lige under 108 mio. kr., hvoraf forsknings- og udviklingsomkostningerne stod for lige over 94 mio. kr.

Næste kurspåvirkning kan komme når resultaterne fra et studie offentliggøres inden for få uger.

Orphazyme lukkede mandag med en stigning på 1,1 pct. i 77 kr.

MT Højgaard Groups bestyrelsesformand, Søren Bjerre-Nielsen, lægger op til en degradering af MT Højgaard, der hidtil har været moderselskab, efter mange år med skuffende regnskabsresultater. Samtidig arbejdes der på en fusion af ejerselskaberne bag koncernen Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, således at MTH Group kan få en enstrenget ejerkreds.

Højgaard lukkede i 101 kr. efter et fald på 2,9 pct., mens Monberg & Thorsen sluttede i 128 kr. efter en stigning på 1,6 pct.

Entreprenørkoncernen Aarsleff, RTX telecom og Migatronic lister også delårsregnskaber over disken i løbet af tirsdagen.

Mandag steg Aarsleff 0,4 pct. til 262 kr., RTX øgede 1,0 pct. til 186,00 kr., mens Migatronic faldt 2,9 pct. til 266 kr.

AaB har som varslet mandag solgt spilleren Edison Flores til en mexicansk klub. Det påvirker dog ikke klubbens forventninger. Også den 22-årige angriber Jannik Pohl er tæt på at blive solgt til udlandet, men han bliver erstattet, fortalte cheftræner Morten Wieghorst mandag aften.

AaB faldt mandag 1,2 pct. til 160 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 1,49 mia euro

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København, måske op mod 10 pct.

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Norsk verdensmester i skak vil spille mod danskerne

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter