Råvarer: Oliepriser stiger på grund af frygt for forsyningssvigt
Foto: Scanpix
Markeder Af
Oliepriserne stiger tirsdag, da markedet frygter forsyningssvigt fra blandt andet Venezuela, Afrika og Iran, der kan fører til et strammere marked.

Den europæiske referenceolie, Brent, er steget med 0,2 pct. siden sidste børsluk, samtidig med at den amerikanske WTI-olie er steget med 0,1 pct.

På trods af bekymringerne om økonomisk nedgang på grund af handelskrigen mellem USA og Kina, er olieforsyningerne relativt lave på grund af forsyningssvigt samtidig med at Opec-landene frivilligt har begrænset produktionen.

Ifølge organisationens overvågningsudvalg har olieproducenterne der er med i aftalen om at nedskære olieforsyningen, inklusive Rusland, i juli skåret 9 pct. mere af produktionen end planlagt.

Opec-landene og andre olielande aftalte i 2016 at reducere olieproduktionen fra 2017 med 1,8 mio. tønder om dagen sammenlignet med antallet fra oktober i 2016.

The International Energy Agency (IEA) advarede mandag om, at der vil komme yderligere forsyningssvigt, hovedsageligt fra Venezuela, som er hårdt påvirket af landets økonomiske situation. Venezuelas olieproduktion er blevet halveret de seneste to år til 1 mio. tønder om dagen, ifølge Reuters.

IEA mener, at der kan forventes en yderligere reduktion fra Venezuela.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 76,23 dollar mod 76,02 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,89 dollar mod 68,74 dollar mandag eftermiddag.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1209,46 dollar mod 1211,06 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6067 dollar mod 6069 dollar fredag eftermiddag. Der er ingen sammenligningstal for kobber mandag på grund af banklukkedag i London.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio