Valuta: Defensiv dollar på blandet men entydig baggrund
Foto: Scanpix
Markeder Af
Dollar er i defensiven onsdag, efter en vis risikoaversion er sat ind, i kølvandet af bekymringer over den afledte effekt af juridiske sager der har tætte tråde til USA's præsident, Donald Trump.

Trumps tidligere personlige advokat erklærede sig tirsdag skyldig i en række punkter om økonomisk kriminalitet og forklarede under ed, at Donald Trump beordrede ham til at begå en forbrydelse.

Og den tidligere Trump-kampagnechef, Paul Manafort, blev fundet skyldig i skattesvindel, banksvindel og for ikke at have oplyst om udenlandske bankkonti.

Oveni kommer Trumps bemærkninger om, at han ikke er "begejstret" for Federeal Reserves renteforhøjelser, samt de forestående amerikansk-kinesiske handelsforhandlinger foruden det årlige centralbankmøde i Jackson Hole sidst på ugen.

"Euro var allerede i gang med en vending efter den seneste nedtur, og Trumps kommentarer gav ekstra incitament til afdækning af korte positioner (spekulative positioner rettet mod svækkelse af euro, red.)," siger valutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Handelsforhandlingerne mellem USA og Kina skal begynde senere onsdag i Washington.

"Markedets forventninger skyder måske over det sandsynlige resultat af handelsforhandlingerne, især for aktiernes vedkommende, der er steget betydeligt. Forhandlingsresultatet kan løbe lidt ud i sandet, da de ikke bliver gennemført på højt niveau," siger Junichi Ishikawa.

Det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 rørte alle tiders top tirsdag i den længste stigningsrække nogensinde, båret frem af stærke indtjeningsrapporter i forbrugssektoren og relativ ro omkring handelsstriden mellem USA og Kina.

Britiske pund finder lidt støtte i udtalelser fra Storbritanniens chef-brexit forhandler, Dominic Raabs, om, at han er overbevist om, at en exitaftale med EU nås i oktober.

Pund sterling koster onsdag morgen 1,2905 dollar mod 1,2855 dollar tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag morgen 1,1575 dollar mod 1,1515 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 110,35 yen mod 110,50 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 127,75 yen på en euro onsdag morgen mod 127,25 yen tirsdag eftermiddag, og der går 0,8970 pund på en euro onsdag morgen mod 0,8960 pund tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten