Aktier: Wall Street sender aktier op på muligt tøbrud overfor Kina
Foto: Scanpix/Brendan McDermid
Penge Af
Udsigten til nye handelsforhandlinger mellem USA og Kina i slutningen af indeværende måned satte torsdag gang i en grøn bølge i de globale aktiemarkeder - der i blandt på det amerikanske, hvor Dow Jones-indekset over de største aktier havde sin mest fremgangsrige dag i flere måneder.

Indekset steg 1.6 pct., mens det brede S&P 500 indeks blev løftet 0.8 pct., og teknologiindekset Nasdag sluttede med et plus på 0.4 pct.

 Medvirkende til fremgangen i Dow Jones var verdens største detailkæde, Walmart, der blev torsdagens konge af Wall Street med et plus på 9.4 pct. i begejstring over det regnskab, koncernen fremlagde før børsåbningen.

Walmart fik i sit andet kvartal et overskud per aktie på 1,29 dollar mod ventet 1,22 dollar, og koncernen venter nu et justeret resultat per aktie på 4,90-5,05 dollar i 2018. Det er væsentligt over analytikernes forventninger om et overskud på 4,81 dollar ifølge Bloomberg News.

Samtidig oplyste Walmart ifølge Reuters, at det sammenlignelige salg har præsteret den højeste vækst i ti år båret af nethandel. Salget i de amerikanske butikker, der har været åbne i mindst et år, steg med 4,5 pct. mod ventet 2,2 pct.

Fremgangen for Walmart læses også som et udtryk for fremgang i amerikansk økonomi.

Teva til tops


Blandt torsdagens andre fremgangsrige amerikanske aktier sås også Teva - den israelske producent af kopimedicin, der har danske Kåre Schultz i spidsen. Selskabet har fået de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA's godkendelse af sin kopiversion af Epipen, der anvendes til akut behandling af livstruende allergireaktion. Originalversionen fra Mylan har været under massiv kritik for markante prisstigninger gennem 10 år. Teva-aktien steg 7.3 pct. i amerikansk notering.

 Stigning var der også til producenten af netværks- og kommunikationsudstyr Cisco, der kort efter amerikansk børstid onsdag offentliggjorde regnskab for sit fjerde kvartal, der målt på indtjening og omsætning var nogenlunde på linje med forventningerne. Til gengæld var prognosen for første kvartal bedre end ventet. Cisco regner med en omsætningsvækst på 5-7 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg blot sigtede efter en vækst på 3,7 pct. inden regnskabet. Aktien steg 3.0 pct. i torsdagens marked.

Endvidere sluttede aktierne i it-sikkerhedsselskabet Symantec 4,8 pct. højere, efter at hedgefonden Starboard Value ifølge Reuters har erklæret sig som storaktionær i selskabet

Helt anderledes nedtrykkende blev dagen for den amerikanske kæde af stormagasiner JC Penney, der kom med et skuffende regnskab for andet kvartal før torsdagens børsåbning. Kæden venter nu et justeret tab per aktie i 2018 på mellem 80 cent og 1 dollar mod analytikernes estimat om et plus på 4 cent ifølge Bloomberg News, og aktien blev straffet hårdt med et minus på 26,6 pct.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDansk firma slukker ildebrande i Bangladesh

Sponsoreret af
The Trade Council

Forsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner