MT Højgaard får stryg på børsen efter nedjustering og direktørfyring
Foto: Scanpix
Penge Af
En nedjustering af forventningerne til 2018 hos entreprenørkoncernen MT Højgaard bliver straffet prompte af investorerne på aktiemarkedet torsdag.

Selskaberne Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der ejer henholdsvis 54 pct. og 46 pct. af MT Højgaard, falder henholdsvis 5,6 pct. til 93,50 kr. og 11,3 pct. til 121,50 kr. torsdag morgen.

MT Højgaard nedjusterede onsdag aften forventningerne til 2018, så selskabet nu venter et driftsresultat på 0 til 50 mio. kr. mod tidligere 140 til 180 mio. kr. Forventningerne til omsætningen er uændret omkring 6,8 mia. kr.

Årsagen til nedjusteringen er fortsatte nedskrivninger på et større anlægsprojekt og enkelte øvrige projekter. Dertil kommer lav kapacitetsudnyttelse og effekten af fratrædelsesomkostninger.

Administrerende direktør Torben Billmann har samtidig fået en fyreseddel, og det begrundes med den manglende forbedring af koncernens resultater.

- Vi må konstatere, at de nødvendige forbedringer af MTH Groups drift og indtjening ikke har materialiseret sig i det tempo, som bestyrelsen ønsker, siger bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen i en meddelelse.

Selskabets formandsskab vil nu i tæt samarbejde med den øvrige koncernledelse overtage roret i MT Højgaard, indtil der er fundet en ny administrerende direktør.

MT Højgaards foreløbige regnskab for andet kvartal viser et driftsunderskud før særlige poster på 34 mio. kr. mod et overskud på 38 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet betegnes som utilfredsstillende. Omsætningen faldt til 1,7 mia. kr. fra 1,9 mia. kr.

I andet halvår ventes indtjeningen forbedret som følge af stigende omsætning og effekten af allerede gennemførte kapacitetstilpasninger samt en intensiveret indsats, der skal styrke konkurrencekraften i MT Højgaards danske forretning.

MT Højgaard består af MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg, Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan