Valuta: Dollar og yen svækkes på håb om løsning på handelskrig
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den seneste kapitalflugt mod sikre valutaer som japanske yen og amerikanske dollar er vendt til et delvist tilbageløb torsdag morgen, hvor de internationale finansmarkeder har foretaget en uvending på håb om en forestående løsning på handelskonflikten mellem USA og Kina.

Den kinesiske vicehandelsminister rejser til Washington i slutningen af august for at deltage i handelsforhandlingerne, og det har umiddelbart sendt positive bølger gennem markederne med stigende aktiefutures og øgede renter til følge.

Tyrkiet-fokus aftaget men langt fra forsvundet

Dermed er lidt af markedernes fokus på Tyrkiet aftaget, selv om skrækscenariet om en accelererende valutakrise med effekt på andre sårbare markeder stadig lurer i baggrunden.

Til gengæld er de politiske risici steget, idet den amerikansk-tyrkiske strid har sendt præsident Erdogan i offensiven med kraftig ekstratold på amerikanske varer som svar på USA's sanktioner, mens tilnærmelser mellem Nato-landet Tyrkiet og Rusland og Kina kan opstå i det vakuum, USA efterlader.

"I stedet for Tyrkiets økonomi ses den politiske situation nu som en meget større risiko. Tyrkiets udeståender med USA kan skubbe landet tættere på Rusland, Kina og Iran, og øge de geopolitiske risici, der er forbundet med hele regionen," siger seniorstrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities in Tokyo til Reuters.

De tyrkiske tariffer risikerer at provokere en ny reaktion fra USA's præsident, Donald Trump, der i sidste ende kan øge presset på lira.

"Præsident Erdogan ser ud til at spille et farligt spil, hvis han tror, at han kan komme ud på toppen i striden USA," siger markedsanalytiker Michael Hewson fra CMC Markets ifølge Reuters.

Euro koster torsdag morgen 1,1375 dollar mod 1,1310 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster torsdag morgen 110,80 yen mod 110,60 yen onsdag.

Dermed går der 126,05 yen på en euro torsdag morgen mod 125,10 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan