Aktier: Wall Street blødte efter ny frygt for Tyrkiet-smitte
Foto: Scanpix/Brendan McDermid
Penge Af
Frygt for, at den tyrkiske krise skal brede sig til andre lande sendte onsdag Wall Street i knæ. Markedet åbnede omkring en halv pct. lavere og formåede aldrig at rejse sig igen.

Faktisk blev faldene udbygget lidt. Det brede S&P 500-indeks mistede 0,8 pct., Dow Jones-indekset lukkede 0,5 pct. lavere og endnu værre gik det teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, der tabte 1,2 pct.

Ifølge Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje, er det nervøsitet om effekterne af den tyrkiske valutakrise, der igen er dukket op til overfladen.

"Spørgsmålet er, om samme krise kan ramme andre lande som Argentina, Indonesien og Sydafrika, der har nogle af de samme karakteristika som Tyrkiet. Vi ser det ikke ske, men man ser investorerne tage en lille smule risiko af," siger han.

Detailaktier under pres


Fra nøgletalsfronten kom der ellers godt nyt om det amerikanske detailsalg, der steg med 0,5 pct. i juli til 507,5 mia. dollar. Det var en del bedre end ventet af analytikere, da konsensus ifølge AFP var en stigning på 0,1 pct.

Ikke desto mindre var der pres på flere af de store spillere i detailsektoren.

Stormagasinkæden Macy's faldt med næsten 16 pct. efter sit regnskab for andet kvartal. Det viste ellers en salgsfremgang i butikker, der har været åbne i mindst et år, på 0,5 pct. i kvartalet, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et fald på 0,9 pct.

Samtidig opjusterede Macy's forventningerne til hele året og venter nu et overskud per aktie på 3,95-4,15 dollar mod tidligere 3,75-3,95 dollar.

At aktien alligevel faldt skyldtes ifølge Bloomberg, at investorerne vurderer, at Macy's bruger for mange penge på at sikre væksten.

Ud over Macy's var også detailkæderne Nordstrom og JC Penney under pres. Nordstrom faldt 5,2 pct., og JC Penney endte 8,5 pct. nede.

Corona-ejer indgår dyr hash-handel


Investorerne var heller ikke helt pjattede med Costellation Brands' beslutning om at købe yderligere aktier til overpris i det canadiske cannabis-selskab, Canopy Growth.

Constellation, der brygger Corona-øl og ejer en række spiritusmærker, betaler 5 mia. canadiske dollar for godt en fjerdedel af Canopy og ejer herefter 38 pct. Aktieposten er købt til 48,60 canadiske dollar per aktie, eller omkring 50 pct. mere end tirsdagens slutkurs på Canopy på 32,15 canadiske dollar.

Onsdag lukkede Constellation Brands 5,8 pct. lavere, mens Canopy steg næsten 32 pct. til 42,38 canadiske dollar.

Blandt teknologiaktierne var stemningen negativ, hvilket ifølge Bloomberg News hang sammen med et svagt regnskab fra Tencent, der er det kinesiske svar på Facebook.

I USA lukkede Facebook dog kun 0,6 pct. lavere.

Cisco Systems, der laver netværks- og kommunikationsudstyr, faldt på linje med det generelle marked med 1,2 pct. Selskabet offentliggjorde kort efter amerikansk børslukketid regnskab for fjerde kvartal, der målt på indtjening og omsætning var nogenlunde på linje med forventningerne. Til gengæld er prognosen for første kvartal bedre end ventet. Cisco regner med en omsætningsvækst på 5-7 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg blot sigtede efter en vækst på 3,7 pct. inden regnskabet.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Aktiechef: Risikoapetitten er steget trods øget handelskonflikt

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Skuespiller Özlem Saglanmak ville helst have en bilfri by, men har købt sig en Renault - sådan bruger hun sin weekend

Tag med til Le Touessrok: Et paradis fyldt af konkylier og søpindsvin

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Fogh sendte finansbranchens offentlige bestyrelsesmedlemmer på porten - nu vil S give dem come-back