Aktier: Wall Street blødte efter ny frygt for Tyrkiet-smitte
Foto: Scanpix/Brendan McDermid
Penge Af
Frygt for, at den tyrkiske krise skal brede sig til andre lande sendte onsdag Wall Street i knæ. Markedet åbnede omkring en halv pct. lavere og formåede aldrig at rejse sig igen.

Faktisk blev faldene udbygget lidt. Det brede S&P 500-indeks mistede 0,8 pct., Dow Jones-indekset lukkede 0,5 pct. lavere og endnu værre gik det teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, der tabte 1,2 pct.

Ifølge Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje, er det nervøsitet om effekterne af den tyrkiske valutakrise, der igen er dukket op til overfladen.

"Spørgsmålet er, om samme krise kan ramme andre lande som Argentina, Indonesien og Sydafrika, der har nogle af de samme karakteristika som Tyrkiet. Vi ser det ikke ske, men man ser investorerne tage en lille smule risiko af," siger han.

Detailaktier under pres


Fra nøgletalsfronten kom der ellers godt nyt om det amerikanske detailsalg, der steg med 0,5 pct. i juli til 507,5 mia. dollar. Det var en del bedre end ventet af analytikere, da konsensus ifølge AFP var en stigning på 0,1 pct.

Ikke desto mindre var der pres på flere af de store spillere i detailsektoren.

Stormagasinkæden Macy's faldt med næsten 16 pct. efter sit regnskab for andet kvartal. Det viste ellers en salgsfremgang i butikker, der har været åbne i mindst et år, på 0,5 pct. i kvartalet, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et fald på 0,9 pct.

Samtidig opjusterede Macy's forventningerne til hele året og venter nu et overskud per aktie på 3,95-4,15 dollar mod tidligere 3,75-3,95 dollar.

At aktien alligevel faldt skyldtes ifølge Bloomberg, at investorerne vurderer, at Macy's bruger for mange penge på at sikre væksten.

Ud over Macy's var også detailkæderne Nordstrom og JC Penney under pres. Nordstrom faldt 5,2 pct., og JC Penney endte 8,5 pct. nede.

Corona-ejer indgår dyr hash-handel


Investorerne var heller ikke helt pjattede med Costellation Brands' beslutning om at købe yderligere aktier til overpris i det canadiske cannabis-selskab, Canopy Growth.

Constellation, der brygger Corona-øl og ejer en række spiritusmærker, betaler 5 mia. canadiske dollar for godt en fjerdedel af Canopy og ejer herefter 38 pct. Aktieposten er købt til 48,60 canadiske dollar per aktie, eller omkring 50 pct. mere end tirsdagens slutkurs på Canopy på 32,15 canadiske dollar.

Onsdag lukkede Constellation Brands 5,8 pct. lavere, mens Canopy steg næsten 32 pct. til 42,38 canadiske dollar.

Blandt teknologiaktierne var stemningen negativ, hvilket ifølge Bloomberg News hang sammen med et svagt regnskab fra Tencent, der er det kinesiske svar på Facebook.

I USA lukkede Facebook dog kun 0,6 pct. lavere.

Cisco Systems, der laver netværks- og kommunikationsudstyr, faldt på linje med det generelle marked med 1,2 pct. Selskabet offentliggjorde kort efter amerikansk børslukketid regnskab for fjerde kvartal, der målt på indtjening og omsætning var nogenlunde på linje med forventningerne. Til gengæld er prognosen for første kvartal bedre end ventet. Cisco regner med en omsætningsvækst på 5-7 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg blot sigtede efter en vækst på 3,7 pct. inden regnskabet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten