Aktier: Kæmpe kursklø til William Demant - og rødt C25 i tyrkisk nedtur
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Penge Af
Fornyet usikkerhed omkring den tyrkiske valutakrise gav onsdag kursfald på det danske aktiemarked, hvor regnskabsaktuelle William Demant og kollegaen GN Group var blandt de mest faldende aktier.

Vestas var et af dagens positive islæt efter et godkendt regnskab for andet kvartal, men samlet dykkede C25-indekset 1,2 pct. til 1129,17.

 Tyrkiet forhøjede onsdag told på nogle amerikanske varer som modsvar på et lignende tiltag fra USA's side, og investorerne hang generelt set i bremsen som følge af valutakrisen, der har svækket liraen med omkring 35 pct. i år.

"Spørgsmålet er, om samme krise kan ramme lande som Argentina, Indonesien og Sydafrika, der har nogle af de samme karakteristika som Tyrkiet. Vi ser det ikke ske, men man ser investorerne tage en lille smule risiko af," siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

Demant manglede det sidste


William Demant endte nederst i C25-indekset med et kursfald på 11,4 pct. til 259,80 kr., selv om både omsætning og indtjening var bedre end ventet i første halvår.

 "Regnskabet var egentlig helt som ventet, men der mangler måske lige det ekstra for at sende aktien op. Man skal også huske på, at WDH har været en af de bedste C25-aktier i år," siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

Kollegaen GN Group måtte notere et kursfald på 3,9 pct. til 311 kr. og endte i bunden af C25-indekset, hvor FLSmidth også lå oven på store kursfald til mineselskaberne i Europa som følge af faldende råvarepriser. FLS-aktien faldt 3,8 pct. til 376,30 kr.

Derimod var bedømmelsen af Vestas' regnskab med pil op, da vindmølleproducenten overraskede positivt på både ordreindgang og indtjening i andet kvartal. Aktien steg 3,1 pct. til 407,20 kr. og endte øverst i C25.

 "Det var et stærkt kvartal med en god ordreindgang, og så er priserne på vindmøllerne ikke faldet så meget som ventet," siger Nikolaj Holmsgaard.

ALK tordner frem

Der var også regnskab fra medicinalvirksomheden ALK-Abelló, som opjusterede forventningerne til både omsætning og indtjening i 2018. Aktien steg 12,1 pct. til 1208 kr.

NKT måtte til gengæld justerede forventningerne nedad, så kabelproducenten nu venter et EBITDA-overskud i den nedre ende af intervallet 90-110 mio. euro i 2018. Aktien steg dog 2,5 pct. til 140,40 kr., men er fortsat halveret i år.

 Ringkjøbing Landbobank blev omvendt sendt ned efter regnskabet for andet kvartal, hvor bundlinjen blev halveret som følge af omkostninger til fusionen med Nordjyske Bank. Aktien dykkede 4,5 pct. til 343 kr.

Norden var også på banen med regnskab, men en del af indholdet var kendt, da rederiet i sidste uge nedjusterede forventningerne til 2018 på grund af et svært tankmarked. Aktien faldt 3,5 pct. til 92,45 kr.

Første halvår var til gengæld været bedre end ventet for Tivoli, der som følge af et godt sommervejr kunne opjustere forventningerne til 2018. Aktien steg 0,9 pct. til 702 kr.

Køkkenvirksomheden TCM opjusterede også forventningerne til 2018, og aktien steg 1,2 pct. til 100,60 kr.

Gyldendal nedjusterede derimod forventningerne til 2018, da bogsalget ikke har levet op til forventningerne i årets første halvdel. Aktien faldt 9,3 pct.til 408 kr.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"