Aktiestatus: Vestas topper C25 efter regnskab - William Demant får stryg
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Penge Af
Det danske aktiemarked ligger tæt på vandret onsdag middag, hvor Vestas er blandt de mest ombejlede aktier efter et godkendt regnskab, mens William Demant til gengæld bliver skudt ned.

Samlet falder C25-indekset 0,1 pct. til 1141,57, hvilket nogenlunde flugter med udviklingen på de europæiske børser.

Vestas klarede sig bedre end ventet på ordreindgang og indtjening i andet kvartal, men vindmølleproducenten justerer sin prognose i forbindelse med regnskabet.

Nu venter selskabet en omsætning på 10-10,5 mia. euro og en EBIT-margin på 9,5-10,5 pct. i 2018, hvor det tidligere ventede 10-11 mia. euro og 9-11 pct. på marginen. Aktien stiger 3,5 pct. til 408,90 kr.

"Det var et stærkt kvartal med en god ordreindgang, og så er priserne på vindmøllerne ikke faldet så meget som ventet. Derudover indikerer Vestas' indsnævrede forventninger, at de har en eller form for sigtbarhed for resten af året," siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

WDH-regnskab mangler glimmer

Dommen over William Demants regnskab for første halvår er derimod anderledes hård, selv om både omsætningen på 6777 mio. kr. og driftsoverskuddet (EBIT) på 1226 mio. kr. var over analytikernes forventninger. Aktien falder 8,1 pct. til 269,40 kr.

"Regnskabet var egentlig helt som ventet, men der mangler måske lige det ekstra for at sende aktien op. Man skal også huske på, at WDH har været en af de bedste C25-aktier i år," siger Nikolaj Holmsgaard.

Der har også været regnskab fra medicinalvirksomheden ALK-Abelló, som opjusterede forventningerne til både omsætning og driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, for 2018. Aktien stiger 9,5 pct. til 1180 kr.

"Det lader til, at ALK-Abelló leverer rigtig godt på sin strategi og er godt på vej med sin restrukturering. Derudover er der en god udvikling i tabletsalget, som vokser hele 36 pct. i andet kvartal," siger Nikolaj Holmsgaard. 

NKT har også været i ilden med regnskab for andet kvartal, hvor forventningerne blev justeret i nedadgående retning, så kabelproducenten for 2018 nu venter et EBITDA-overskud i den nedre ende af intervallet 90-110 mio. euro.

NKT-aktien er halveret i kurs i 2018, men stiger onsdag 2,3 pct. til 140,10 kr., og det kan ifølge ABG Sundal Collier skyldes lettelse over, at det ikke stod værre til.

Bankbryllup ramt på indtjeningen

Ringkjøbing Landbobank bliver til gengæld sendt ned efter regnskabet for andet kvartal, hvor bundlinjen blev halveret som følge af omkostninger til fusionen med Nordjyske Bank. Aktien falder 2,8 pct. til 349 kr.

Rederiet Norden har også været på banen med regnskab for andet kvartal, men en del af indholdet var kendt, da selskabet i sidste uge nedjusterede forventninger på grund af et svært tankmarked. Aktien falder 0,1 pct. til 95,70 kr. og er dykket 16,4 pct. den seneste uge.

Køkkenvirksomheden TCM Group har opjusteret forventningerne i sit regnskab for andet kvartal. Aktien stiger 1,6 pct. til 101 kr.

Gyldendal har nedjusteret forventningerne til 2018, da bogsalget ikke har levet op til forventningerne i årets første halvdel. Aktien falder 9,3 pct. til 408 kr.

Softwareselskabet Simcorp har fået løftet kursmålet til 675 kr. fra 600 kr. hos Goldman Sachs, der gentager sin købsanbefaling. Aktien stiger 1,6 pct. til 588 kr.

Biotekselskabet Veloxis har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos Danske Bank efter mandagens regnskab. Aktien stiger 1,6 pct.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima