Genmab-ansatte udnytter optioner og scorer stor gevinst
Foto: Scanpix/Erik Refner
Penge Af
Selv om det efterhånden er flere år siden, at Genmab-aktien kostede under 100 kr., så har ansatte i det danske biotekselskab tirsdag kunnet købe aktier til en kurs i det leje.

De har således udnyttet aktieoptioner til kurs 66,60 kr. og 98 kr. Samlet har ansatte i selskabet udnyttet 10.726 optioner til kurser mellem 66,60 kr. og 939,50 kr. Mere end halvdelen af optionerne er købt til kurs 272 kr.

Til sammenligning koster en Genmab-aktie på børsen 1066 kr., og hvis de ansatte sælger, kan de altså scorer et afkast fra 13,5 pct. og helt op til 1500 pct. - alt afhængig af kursen på optionerne. Genmab-aktien kostede senest under 100 kr. i starten af 2013.

En aktieoption giver ejeren mulighed for at købe en aktie til en på forhånd aftalt kurs et stykke tid ude i fremtiden. De er typisk bundet op på, at man stadig er ansat i virksomheden.

Udnyttelsen af optionerne betyder en mindre udvidelse af Genmabs aktiekapital på 0,02 pct., oplyser selskabet i en meddelelse.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Opfrisket Mazda 6 stationcar har langturstalenter

The Guardian: Danske Banks hvidvask er muligvis historiens største

Islandsk serum får kunderne til at betale 930 kr. for en lillebitte flaske

"Mange af os ejerledere er ikke helt raske"