Genmab-ansatte udnytter optioner og scorer stor gevinst
Foto: Scanpix/Erik Refner
Penge Af
Selv om det efterhånden er flere år siden, at Genmab-aktien kostede under 100 kr., så har ansatte i det danske biotekselskab tirsdag kunnet købe aktier til en kurs i det leje.

De har således udnyttet aktieoptioner til kurs 66,60 kr. og 98 kr. Samlet har ansatte i selskabet udnyttet 10.726 optioner til kurser mellem 66,60 kr. og 939,50 kr. Mere end halvdelen af optionerne er købt til kurs 272 kr.

Til sammenligning koster en Genmab-aktie på børsen 1066 kr., og hvis de ansatte sælger, kan de altså scorer et afkast fra 13,5 pct. og helt op til 1500 pct. - alt afhængig af kursen på optionerne. Genmab-aktien kostede senest under 100 kr. i starten af 2013.

En aktieoption giver ejeren mulighed for at købe en aktie til en på forhånd aftalt kurs et stykke tid ude i fremtiden. De er typisk bundet op på, at man stadig er ansat i virksomheden.

Udnyttelsen af optionerne betyder en mindre udvidelse af Genmabs aktiekapital på 0,02 pct., oplyser selskabet i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten