Penge Af
Efter en vinter, hvor kryptomanien hærgede, og nyslåede virtuelle millionærer fik taletid på tv-skærme verden over, er Bitcoin og andre kryptovalutaer faldet kraftigt. I august har flere førende kryptovalutaer fået nakkedrag i flæng.

Verdens største kryptovaluta, Bitcoin, er siden sin seneste top i juli i 8405 dollar faldet med 28 procent. Og siden manien var på sit højeste i december, er faldet på markante 70 procent.

"De fleste kryptovalutaer har været overvurderet i et meget langt stykke tid. Det er svært at nævne én årsag til det seneste fald, men det føles som det omvendte af sidste år. Der væltede det ind med penge, fordi folk var bange for at gå glip af stigninger. Nu vælter det ud, da investorerne fornemmer panik," siger Samson Mow, strategisk direktør hos Blockstream Corp., til erhvervsmediet Bloomberg.

Bloomberg skriver, at en generel stigning i juli til kryptovalutaer var udløst af udsigten til finansielle instrumenter, der fulgte udviklingen i kryptovalutaer. Men de er ikke blevet godkendt af myndighederne.

Mens Bitcoin har fået sine tæv, er verdens andenstørste kryptovaluta, Ethereum, endnu hårdere ramt.

Ethereums værdi toppede i januar i 1420 dollar. I slutningen af juli var den faldet med 64 procent fra toppen til 507 dollar. Og den seneste måned er den faldet med yderligere 48 procent til 263 dollar.

Valutaen har været under et hårdt pres ikke mindst grundet rygter om, at skaberne af den er ved at sælge markant ud for at få værdier hjem i dollar.

Grundlæggende er kryptovalutaer linjer af computerkode, der bliver digitalt underskrevet, hver gang de handles.

Bitcoin er den mest kendte og ældste kryptovaluta. Men der findes over 1000 andre i dag, som bygger på en teknologi kaldet Blockchain.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Aktiechef: Risikoapetitten er steget trods øget handelskonflikt

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Skuespiller Özlem Saglanmak ville helst have en bilfri by, men har købt sig en Renault - sådan bruger hun sin weekend

Tag med til Le Touessrok: Et paradis fyldt af konkylier og søpindsvin

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Fogh sendte finansbranchens offentlige bestyrelsesmedlemmer på porten - nu vil S give dem come-back