Amerikanernes gæld er steget 2967 milliarder kroner på et år
Foto: Scanpix/Jose Gonzales
Penge Af
Private amerikaneres gæld er steget betydeligt siden sidste år og er vokset konstant fire år i træk. Det viser nye tal fra New York Federal reserve ifølge Reuters.

Tallene viser, at private amerikaneres låntagning var på 13.290 milliarder dollar - 86.858 milliarder kroner - ved udgangen af andet kvartal, der slutter med juni.

Det er en stigning på 454 milliarder dollar eller 2967 milliarder kroner siden udgangen af andet kvartal 2017 og det 16. kvartal med stigning i låntagningen.

Ifølge Reuters er stigningen båret af lån til boliger, biler, uddannelse og forbrug. Det er igen udløst af et stærkt arbejdsmarked, der giver amerikanerne mod på at låne.

Stigningen har heller ikke betydet, at andelen af lån, der ikke bliver betalt af på, stiger. Den lå ved udgangen af juni stabilt på 2,3 procent.

"Mens den generelle andel af lån i forfald har været stabil er mængden af lån på vej i forfald, når det kommer til lån til uddannelse, faldet mærkbart. Det reflekterer et bedre arbejdsmarked og større deltagelse i tilbagebetalingsordninger," siger vicedirektør i New York Federal Reserve Wilbur van der Klaauw ifølge Reuters.

Samlet var 8,6 procent af lånene til uddannelse - der i alt er på 1410 milliarder dollar - på vej i forfald.

USA's statsgæld har længe været støt stigende. Den lød ved udgangen af juli på 21.313 milliarder dollar - 139.293 milliarder kroner. Det er den højeste gæld nogensinde ifølge Trading Economics.

Den amerikanske statsgæld er mere end fordoblet på 10 år.

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år