Penge Af
Amerikanske Microchip Technology falder på børsen i New York fredag, da selskabets regnskab for første kvartal, som blev sendt på gaden efter lukketid torsdag, skuffer på omsætningsforventningerne for andet kvartal.

Microchip Technology kom ellers bedre end ventet gennem første kvartal - både på top og bund - og for andet kvartal er forventningerne også over konsensus.

Regnskabet viste dog udfordringer med lageropbygning i Microsemi, som man overtog i slutningen af majs, distributionskanal, og samtidig flagede selskabets ledelse på en telekonference for, at handelskrigen mellem Kina og USA og risikoen for øgede toldsatser skaber bekymring hos kunderne, skriver Bloomberg News.

Aktien mister 10,1 pct. fredag.

Selskabet kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 1,61 dollar, mens omsætningen steg med næsten 25 pct. til 1,22 mia. dollar, hvilket er den største kvartalsomsætning nogensinde for selskabet.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,49 dollar og en omsætning på 1,21 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 406 mio. dollar mod ventede 374 mio. dollar, mens driftsresultatet.

Microchip Technology spår, at koncernen i andet kvartal vil nå en omsætning på 1,47 til 1,55 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie ses lande på 1,65 til 1,83 dollar. Analytikerne havde på forhånd regnet med en indtjening per aktie på 1,73 dollar og en omsætning på 1,51 mia. dollar.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mens du sov: Trumps tidligere advokat erkender valg-ulovligheder på vegne af Trump

"Vi er nødt til at få priserne ned på et niveau, hvor folk kan være med"

Trumps tidligere kampagnechef dømt skyldig i skattesvindel

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Det sker i dag: Fokus på GN og Matas

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed