Penge Af
Amerikanske Microchip Technology falder på børsen i New York fredag, da selskabets regnskab for første kvartal, som blev sendt på gaden efter lukketid torsdag, skuffer på omsætningsforventningerne for andet kvartal.

Microchip Technology kom ellers bedre end ventet gennem første kvartal - både på top og bund - og for andet kvartal er forventningerne også over konsensus.

Regnskabet viste dog udfordringer med lageropbygning i Microsemi, som man overtog i slutningen af majs, distributionskanal, og samtidig flagede selskabets ledelse på en telekonference for, at handelskrigen mellem Kina og USA og risikoen for øgede toldsatser skaber bekymring hos kunderne, skriver Bloomberg News.

Aktien mister 10,1 pct. fredag.

Selskabet kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 1,61 dollar, mens omsætningen steg med næsten 25 pct. til 1,22 mia. dollar, hvilket er den største kvartalsomsætning nogensinde for selskabet.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,49 dollar og en omsætning på 1,21 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 406 mio. dollar mod ventede 374 mio. dollar, mens driftsresultatet.

Microchip Technology spår, at koncernen i andet kvartal vil nå en omsætning på 1,47 til 1,55 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie ses lande på 1,65 til 1,83 dollar. Analytikerne havde på forhånd regnet med en indtjening per aktie på 1,73 dollar og en omsætning på 1,51 mia. dollar.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke om Støjberg som V-formand: "Jeg kan ikke gennemskue, om hun har alderen og fysikken til det"

Kronik: Dommedag for boligmarkedet?

Støjberg om at blive V-formand: Jeg har ikke besluttet mig

Løkke til advokater og bankfolk: "Ryd op nu. Ellers gør andre det for jer"

Danske Boligadvokater: Forbrugerrådet Tænk forringer forbrugernes vilkår ved boligkøb

Brexitkaos, budgetkrise og handelskrig - hvad betyder det for dine aktier?

Avis: CIA udpeger kronprins som ansvarlig for Khashoggi-drab

Verdens ældste rubiner gemmer sig i grønlandske miner

Liberal Alliance: ATP-topchef kan ikke fortsætte efter udbyttefinte