Murdoch-selskab falder 11 pct i S&P 500
Foto: Brendan McDermid / Ritzau Scanpix
Penge Af
Australske News Corp. falder mest af alle i S&P 500-indekset fredag med et minus på 11,1 pct.

Trods et regnskab for fjerde kvartal, som var lidt bedre end ventet, så dratter aktien, da investorerne ikke tager positivt imod selskabets melding om, at det er nødvendigt at investere yderligere i den australske kabelforretning, som halter.

Foxtel i Australien har behov for flere kunder, og derfor er der "brug for nogle kortsigtet investeringer", som topchef i News Corp, Susan Panuccio, ifølge Bloomberg News, formulerer det.

Foxtel skal også bruge flere penge til lanceringen af en ny streamingservice samt til dyrere cricketrettigheder.

Mediemogulen Rupert Murdochs medieselskab kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 8 cent, mens omsætningen landede på 2,69 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 6 cent og en omsætning på 2,65 mia. dollar.

Omsætningen i fjerde kvartal var faktisk over selv det mest optimistiske analytikerestimat på 2,68 mia. dollar, mens indtjeningen tangerede det højeste bud på 8 cent.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 45 mio. dollar mod ventede 40 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 312 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 299 mio. dollar.

Fredagens kursfald er det største for News Corp., siden man i juni 2013 splittede koncernen op i to med 21st Century Fox som det andet ben, skriver Bloomberg News. News Corp. blev den fortsættende forretning med fokus på print, mens 21st Century Fox blandt andet fik tv-forretningen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea ramt af ny udbyttesag: Banken brugte skattefinte i milliardfond i Nykredit

May får opbakning til brexit-aftale i kabinettet

Løkke: Aftale er et stort skridt frem mod bøvlet brexit

Nordea fortryder: "Vi vil ikke være den bank, som vi var dengang"

ATP-boss kan ikke huske formål med udbyttefond

Billedserie: 700 gæster oplevede stemningen da Gazellevinderen blev kåret i Syddanmark

Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab