Murdoch-selskab falder 11 pct i S&P 500
Foto: Brendan McDermid / Ritzau Scanpix
Penge Af
Australske News Corp. falder mest af alle i S&P 500-indekset fredag med et minus på 11,1 pct.

Trods et regnskab for fjerde kvartal, som var lidt bedre end ventet, så dratter aktien, da investorerne ikke tager positivt imod selskabets melding om, at det er nødvendigt at investere yderligere i den australske kabelforretning, som halter.

Foxtel i Australien har behov for flere kunder, og derfor er der "brug for nogle kortsigtet investeringer", som topchef i News Corp, Susan Panuccio, ifølge Bloomberg News, formulerer det.

Foxtel skal også bruge flere penge til lanceringen af en ny streamingservice samt til dyrere cricketrettigheder.

Mediemogulen Rupert Murdochs medieselskab kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 8 cent, mens omsætningen landede på 2,69 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 6 cent og en omsætning på 2,65 mia. dollar.

Omsætningen i fjerde kvartal var faktisk over selv det mest optimistiske analytikerestimat på 2,68 mia. dollar, mens indtjeningen tangerede det højeste bud på 8 cent.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 45 mio. dollar mod ventede 40 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 312 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 299 mio. dollar.

Fredagens kursfald er det største for News Corp., siden man i juni 2013 splittede koncernen op i to med 21st Century Fox som det andet ben, skriver Bloomberg News. News Corp. blev den fortsættende forretning med fokus på print, mens 21st Century Fox blandt andet fik tv-forretningen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU vil åbne budgetsag mod Italien

Aktier: Ambu styrede C25 til samlet plus

Stærkt nøgletal: Investorerne kan nu trække vejret lettere

Fynsk robotselskab er klar til børsen: Tegningsordrer for over 100 mio kr

Fire danskere har tippet amerikansk børstilsyn om svindel

Genmab-aktien i stort fald - få analytikerens forklaring her

Aktionær i børsklar sparekasse: Jeg sælger klokken 09.00

Storbank: Novo Nordisks diabetespille vil vokse med raketfart

Carnegie: Markedet vil reagere hårdt hvis italienske politikere ikke makker ret