Penge Af
Meldingen torsdag om en helt flad udvikling i de amerikanske producentpriser i juli betød, at renterne i USA tikkede nedad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til omtrent 2,93 pct. Det var samtidig marginalt mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation dalede samtidig godt 2 basispunkter til næsten 2,65 pct. Dermed stejlede fladede rentekurven ud til 27 basispoint.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Bløde producentpriser

De blødere inflationsdata torsdag var baggrunden for rentefaldet, da høj inflation udhuler værdien af obligationer, og derfor løfter renten, mens lav inflation har den modsatte effekt.

Producentpriserne, som investorerne fik lov at fordøje, tages samtidig som en indikation af de endnu vigtigere forbrugerpriser, som offentliggøres fredag morgen, amerikansk tid.

Producentpriserne i USA lå ifølge landets arbejdsministerium uændret i juli sammenlignet med måneden før. Det var overraskende, da økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,2 pct. På årsbasis var der samtidig tale om en stigning på 3,3 pct. mod en en ventet fremgang på 3,4 pct.

Ser man på udviklingen eksklusive fødevarer og energi, også kaldet kerneproducentpriserne, var priserne 0,1 pct. højere end i måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 2,7 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 og 2,8 pct. i kerneproducentpriserne ifølge Bloomberg News.

Torsdag var der også nye tal for antallet af nytilmeldte ledige, og de viste, 213.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed færre end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige. Ugen før meldte 219.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 218.000 ved første opgørelse for en uge siden. Antallet af fortsatte ledige steg til 1,755 mio. mod estimeret 1,73 mio. og 1,726 mio. ugen tidligere.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag