Pandoradrama hjalp marked - renter presset af USA-tal
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
Penge Af
Et lettelsens suk for Pandora-aktionærerne, da topchefen blev fyret, blev retoucheret væk, men aktien endte alligevel en smule oppe, efter at investorerne torsdag fik mere information om nedjusteringen tidligere på ugen.

Det danske eliteindeks steg 0,8 pct. til 1140,35 og klarede sig dermed bedre end det øvrige Europa, hvor de tre største markeder, Frankrig, Tyskland og England, lå med fald ved dansk lukketid.

Pandora løb med den største opmærksomhed torsdag. Efter mandagens kraftige nedjustering krydrede selskabet regnskabet med meldingen om topchef Anders Colding Friis' afgang.

Regnskabet for andet kvartal vidner om store udfordringer, er der dog enighed om i markedet, og den volatile kursudvikling er svær at forklare, men stigningen efter et fald kom, da den forholdsvis nye finansdirektør, Anders Boyer, tog ordet på telekonferencen.

"Jeg tror, det var forsikringen om, at de nye forventninger står til troende, der løftede aktien igen," siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

Pandora-aktien var kortvarigt efter handelsstart oppe i underkanten af kurs 378, men lukkede i 354,20 kr. efter en stigning på 3,7 pct.

Ørsted steg 7,1 pct. til 412,50 kr. efter et godkendt regnskab for andet kvartal, hvor det desuden offentliggjorde opkøbet af det amerikanske selskab Lincoln Clean Energy.

I toppen af C25 var også FLSmidth, da aktien blev hævet af DNB til "køb" fra "hold" og steg 4,3 pct. til 420,40 kr. efter et næsten tilsvarende fald onsdag i kølvandet af regnskabet for andet kvartal.

Det danske obligationsmarked endte torsdag som de øvrige nordeuropæiske lande med et rentefald efter en lavere end ventet stigning i de amerikanske producentpriser.

Den toneangivende tiårige danske rente endte i 0,33 pct., hvilket var 3 basispoint lavere i forhold til lukketid onsdag. Bevægelserne i Frankrig, Tyskland, Sverige og Holland var af stort set samme størrelse.

Nøgletalskalenderen havde lidt mere indhold torsdag end de seneste dage.

Fra den hjemlige front viste Danmarks Statistiks tal for handels- og betalingsbalancen igen massive overskud.

Fra udlandet var der tal for nytilmeldte ledige i USA samt de amerikanske producentpriser, der kan give en indikation om inflationsudviklingen op til fredagens vigtige forbrugerprisdata fra USA, som slutter ugen af på nøgletalsfronten.

Der var færre amerikanerne, der stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge end ventet, mens producentpriserne steg mindre end ventet. Det var uændret på månedsbasis, mens der var ventet en stigning på 0,2 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 3,3 pct. mod en ventet fremgang på 3,4 pct. Tallene var med til at sænke renten i USA, og det var den udvikling, der skvulpede til Europa.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stærkt nøgletal: Investorerne kan nu trække vejret lettere

Fynsk robotselskab er klar til børsen: Tegningsordrer for over 100 mio kr

Fire danskere har tippet amerikansk børstilsyn om svindel

Genmab-aktien i stort fald - få analytikerens forklaring her

Aktionær i børsklar sparekasse: Jeg sælger klokken 09.00

Storbank: Novo Nordisks diabetespille vil vokse med raketfart

Carnegie: Markedet vil reagere hårdt hvis italienske politikere ikke makker ret

Emailsagen om Ivanka Trump minder om Hillarys sag - tidligere specialrådgiver kalder det "slående hykleri"

Stor iphone-leverandør ser svært 2019