USA: Seaworld kan blive højdespringer i roligt marked
Foto: Scanpix
Penge Af
Investorerne går formentligt en rolig åbning af det amerikanske aktiemarked i møde mandag, efter at stærke regnskaber fra landets selskaber er med til at opveje den øgede usikkerhed om handelskonflikten mellem Kina og USA.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har mere end 400 selskaber i S&P 500-indekset indtil videre offentliggjort regnskaber i løbet af denne regnskabssæson, og heraf har 78,6 pct. overgået analytikernes konsensusestimater.

I Europa er der røde tal i stort set samtlige aktieindeks, men omkring en time før amerikansk handelsstart handles de amerikanske aktiefutures med små plusser på mellem 0,04 og 0,07 pct.

Det brede S&P 500-indeks steg fredag med 0,5 pct., og dermed endte indekset med en stigning på 0,8 pct. for ugen.

SEAWORLD HOPPER I FORMARKED

En af mandagens højdespringere kan blive Seaworld Entertainment, der er en amerikansk forlystelseskæde, der har parker med havtema i både i San Antonio, San Diego og Orlando. I formarkedet stiger aktien 12,6 pct.

Forud for børsåbningen har forlystelseskæden overrasket med en markant bedre bundlinje end ventet i andet kvartal, mens også omsætningen overgik analytikeres prognoser.

I andet kvartal omsatte Seaworld for 391,9 mio. dollar, mens driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) blev 117,6 mio. dollar i perioden. Til sammenligning havde analytikerne sat næsen op efter en omsætning på 369,2 mio. dollar og et driftsoverskud på 99,2 mio. dollar, og på begge poster ramte Seaworld over estimatet fra selv den mest optimistiske analytiker.

De sidste fem år har ellers været hårde for Seaworld, hvis maritime forlystelsesparker byder på shows med blandt andet spækhuggere. Nedturen for Seaworld startede i 2013, da dokumentaren "Blackfish" udstillede, hvor skadeligt det er for spækhuggere at være i fangenskab.

Filmen skabte enorm og vedholdende kritik, og gæsterne holdt sig væk. Tidligere i år meldte Seaworld ud, at man ikke længere vil opdrætte spækhuggere, men dog beholde dem, man har.

Auktionshuset Sotheby's skuffede omvendt investorerne med regnskabstallene for andet kvartal. Omsætningen endte på 345,6 mio. dollar i kvartalet, og det var over analytikernes forventninger, som lød på 331,5 mio. dollar, viser estimater fra Bloomberg News.

På bundlinjen imponerede resultatet ikke investorerne og analytikerne, da indtjeningen per aktie landede på 1,09 dollar i kvartalet mod forventningen om en indtjening på 1,55 dollar per aktie. I formarkedet falder aktien 7,4 pct.

KØDPRODUCENTS INDTJENING OVERRASKER

USA's største kødproducent, Tyson Foods, kan også komme i vælten mandag, da selskabet ramte over forventningsskiven med et overskud eksklusive engangsposter på 1,50 dollar per aktie. Til sammenligning lød Bloombergs estimat på 1,38 dollar per aktie.

I regnskabet for andet kvartal fremgår det desuden, at efterspørgslen på oksekød steg, mens salget af svinekød og kylling tog et dyk i perioden. Tyson Foods handles 1,5 pct. op før børsåbningen.

Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, kan også løbe med en del af opmærksomheden mandag ved handelsstart, efter at selskabet præsenterede tal for andet kvartal efter den amerikanske børslukning fredag.

Driftsoverskuddet voksede til 6,89 mia. dollar i kvartalet, og det var et spring fra 4,12 mia. dollar i samme periode sidste år. Ifølge CNN Money viste regnskabet også, at Berkshires aktiepost på 5 pct. i Apple nu er tæt på at være 50 mia. dollar værd.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Bæredygtig fond hos Nordea gav afkast på 40 pct: "Vores ESG-team taler med forvalterne om hver eneste aktie"

Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Her er fem årsager til, at Danske Bank og de nordiske konkurrenter kan blive mødt af større udfordringer

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"