Aktier: Mulige milliardaftaler sender FLS op - Lundbeck dykker
Foto: Scanpix
Penge Af
Aktierne i A.P. Møller-Mærsk og Lundbeck sendes helt ned i dybet mandag ved middagstid, hvor der generelt er en negativ stemning på aktiemarkederne i Europa.

Den dårlige stemning har ikke fået tag i den danske ingeniørkoncern FLSmidth, der topper det danske eliteindeks, som falder 0,3 pct. til 1155,59. De større indeks i resten af Europa ligger med små minusser på op til 0,4 pct.

- Der sker stadig lidt frem og tilbage i handelskrigen. Kina og USA er i gang med, hvad de selv kalder forhandlinger og skyder frem og tilbage med forskellige tariffer. Kina sagde fredag, at de godt kunne planlægge yderligere tariffer på varer fra USA.

- Der er stadig ikke lagt op til den helt store og faste løsning. Det er det, der er med til at gøre markedet nervøst. Man ved aldrig, hvad der sker, og man forholder sig lidt afventende. De fleste vil meget gerne have en afklaring snarest, siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Indeværende uge er spækket med regnskaber fra de store selskaber, hvor Novo Nordisk, Lundbeck, Genmab, Coloplast, Ørsted, Novozymes og FLSmidth alle gør status.

FLS ANNONCERER NYE KONTRAKTER

Sidstnævnte løber dog allerede med opmærksomhed mandag, da ingeniørkoncernen i weekenden afslørede en god nyhed. FLSmidth har sikret sig to foreløbige kontrakter i Mellemamerika på tilsammen mere end 250 mio. euro (1,86 mia. kr.). Selskabet skal levere henholdsvis en ny cementfabrik og en udvidelse af en eksisterende.

- Man har hos FLSmidth ventet længe på, at der begynder at komme ordrer af lidt større størrelse. Så det er meget positivt, og vi ser meget gerne flere af denne type af ordrer, siger Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

Kontrakterne indgår endnu ikke i FLSmidths ordreindgang, da en række betingelser først skal opfyldes, før kontrakterne bliver effektive. Blandt andet skal FLSmidth modtage en aftalt forudbetaling. Men på børsen tager investorerne glæden på forskud og sender FLS-aktien 3 pct. højere til 411,40 kr.

Også Ambu og Simcorp blander sig i toppen trods ingen særlige nyheder om de to aktier. Med i den gode ende af indekset er også smykkekoncernen Pandora, der rejser sig lidt fra en stor kurslussing fredag.

Her gav finanshuset Berenberg udtryk for bekymring for en mulig nedjustering, når smykkeselskabet gør status for andet kvartal den 14. august. Aktien i Pandora lukkede med et tab på 3,7 pct. Mandag middag stiger den 0,5 pct. til 426,40 kr.

LUNDBECK TRYKKES AF NORDEA

I bunden af C25 er der kurssmæk til Lundbeck, der ifølge Nordea er overvurderet. Banken har sænket anbefalingen af medicinalaktien til "sælg" fra "hold" og sat et kursmål på 340 kr. - næsten 30 pct. under det nuværende kursniveau. Det er med til at give et kursfald på 2,6 pct. til Lundbeck, der nu koster 458,10 kr.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk falder også 2,3 pct. til 8426 kr., og dermed er aktien med i bunden af eliteindekset. Mandagens dårlige placering kan ifølge Nikolaj Holmsgaard skyldes investorernes generelle usikkerhed omkring handelskrigen, der har bølget frem og tilbage de seneste uger.

- Mærsk plejer at være ret volatil i forhold til handelskrigen, og det kan være det, der spøger igen i dag, siger han.

Uden for C25-indekset må ALK-Abelló også lægge ryg til en nedjustering fra Nordea. Banken har sænket sin anbefaling for medicinalselskabet fra "køb" til "hold". Aktien reagerer afdæmpet med et fald på 0,3 pct. til 1174 kr.

Fodboldaktien Brøndby fejrer desuden weekendens sejr og topplacering i superligaen med en stigning på 4 pct. til 1,57 kr.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"