Kunder og omsætning vokser i kurspresset miniaktie
Foto: PR-foto
Mens interessen for aktier i Green Mobility har haft et svært år, viser det sig anderledes positivt i de friske regnskabstal.

Det danske delebilskoncept melder om en stigning på 15 pct. i tilgangen af antal nye kunder for andet kvartal, svarende til 3968 nye kunder, mens kundetilvæksten for hele 2018 er på ca. 40 pct.

Kunderne har da også skruet en anelse op for antal kørte ture, svarende til i underkanten af 4 pct., mens varigheden af turene dog er faldet med et enkelt minut i andet kvartal sammenlignet med første kvartal i 2018. En gennemsnitstur i den eldrevne delebil var i andet kvartal således 22 minutter.

"Vores omsætning er i kvartalet vokset til 6,8 mio. kr., hvilket er 3,8 mio. kr. mere sammenlignet med andet kvartal sidste år. Og det er et tal, vi helt sikkert er glade for, og det er et udtryk for, at forretningen går rigtig fint," siger Torben Andersen, adm. direktør for delebilskonceptet, der også glæder sig over kundetilvæksten.

Fastholder forventningerne

Til efteråret har Green Mobility to års historik i København, og det er også senere på året, at selskabet er klar til at rulle konceptet ud i Oslo i samarbejde med Norges Statsbaner, NSB, som franchisetager og med 250 delebiler.

I 2021 er planen, at det grønne delebilskoncept er at finde i 20 store europæiske biler, og Torben Andersen kan kun oplyse, at Green Mobility fastholder sine forventninger på baggrund af andet kvartalsregnskabet, men at "det bliver et spændende andet halvår" resten af 2018.

Aktiekursen i Green Mobility er år til dato faldet med ca. 12 pct., og aktien har lidt under lav likviditet på den danske minibørs Nasdaq First North. Direktøren kunne have ønsket sig større handelsvolumen, men oplever til dagligt stor interesse og engagement fra selskabets investorer, oplyser han.

Green Mobility har i andet kvartal landet resultat før skat på minus 7,6 mio. kr., hvilket er mindre sammenlignet med samme periode sidste år (-12 mio. kr.), men en spids større underskud end første kvartal, der viste et underskud på 7,0 mio. kr.

Aktien åbner torsdag uændret i kurs 130.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU vil åbne budgetsag mod Italien

Aktier: Ambu styrede C25 til samlet plus

Stærkt nøgletal: Investorerne kan nu trække vejret lettere

Fynsk robotselskab er klar til børsen: Tegningsordrer for over 100 mio kr

Fire danskere har tippet amerikansk børstilsyn om svindel

Genmab-aktien i stort fald - få analytikerens forklaring her

Aktionær i børsklar sparekasse: Jeg sælger klokken 09.00

Storbank: Novo Nordisks diabetespille vil vokse med raketfart

Carnegie: Markedet vil reagere hårdt hvis italienske politikere ikke makker ret