Kunder og omsætning vokser i kurspresset miniaktie
Foto: PR-foto
Mens interessen for aktier i Green Mobility har haft et svært år, viser det sig anderledes positivt i de friske regnskabstal.

Det danske delebilskoncept melder om en stigning på 15 pct. i tilgangen af antal nye kunder for andet kvartal, svarende til 3968 nye kunder, mens kundetilvæksten for hele 2018 er på ca. 40 pct.

Kunderne har da også skruet en anelse op for antal kørte ture, svarende til i underkanten af 4 pct., mens varigheden af turene dog er faldet med et enkelt minut i andet kvartal sammenlignet med første kvartal i 2018. En gennemsnitstur i den eldrevne delebil var i andet kvartal således 22 minutter.

"Vores omsætning er i kvartalet vokset til 6,8 mio. kr., hvilket er 3,8 mio. kr. mere sammenlignet med andet kvartal sidste år. Og det er et tal, vi helt sikkert er glade for, og det er et udtryk for, at forretningen går rigtig fint," siger Torben Andersen, adm. direktør for delebilskonceptet, der også glæder sig over kundetilvæksten.

Fastholder forventningerne

Til efteråret har Green Mobility to års historik i København, og det er også senere på året, at selskabet er klar til at rulle konceptet ud i Oslo i samarbejde med Norges Statsbaner, NSB, som franchisetager og med 250 delebiler.

I 2021 er planen, at det grønne delebilskoncept er at finde i 20 store europæiske biler, og Torben Andersen kan kun oplyse, at Green Mobility fastholder sine forventninger på baggrund af andet kvartalsregnskabet, men at "det bliver et spændende andet halvår" resten af 2018.

Aktiekursen i Green Mobility er år til dato faldet med ca. 12 pct., og aktien har lidt under lav likviditet på den danske minibørs Nasdaq First North. Direktøren kunne have ønsket sig større handelsvolumen, men oplever til dagligt stor interesse og engagement fra selskabets investorer, oplyser han.

Green Mobility har i andet kvartal landet resultat før skat på minus 7,6 mio. kr., hvilket er mindre sammenlignet med samme periode sidste år (-12 mio. kr.), men en spids større underskud end første kvartal, der viste et underskud på 7,0 mio. kr.

Aktien åbner torsdag uændret i kurs 130.


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mens du sov: Trumps tidligere advokat erkender valg-ulovligheder på vegne af Trump

"Vi er nødt til at få priserne ned på et niveau, hvor folk kan være med"

Genmabs Darzalex-salg viser lille vækst på det amerikanske marked

Trumps tidligere kampagnechef dømt skyldig i skattesvindel

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Det sker i dag: Fokus på GN og Matas

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år