Aktieåbning: Mærsk topper lettere stigende indeks
Foto: Ritzau/Scanpix
Penge Af
A.P. Møller-Mærsk ligger i toppen af det danske eliteindeks, C25, efter at en japansk konkurrent har opjusteret forventningerne. Dermed er Mærsk-aktierne med til at trække indekset i positivt terræn.

Andelen af stigende og faldende aktier er cirka delt ligeligt, men Mærsk-aktierne vejer tungt i indekset, og derfor stiger C25-indekset 0,2 pct. til 1166,39 efter kort tids handel.

Der er småt med planlagte nyheder fra danske selskaber, men det blev til et par analytikerændringer sent mandag. Derudover har Mærsk-konkurrenten Mitsui OSK Lines, der blandt andet rummer tørlast-, tank- og containershipping-aktiviteter, opjusteret forventningerne regnskabet for første kvartal.

Der ventes nu et driftsoverskud på 25 mia. yen mod tidligere 23 mia. yen. Ifølge Bloomberg News venter analytikerne en driftsindtjening på 23,61 mia. yen.

Nettooverskuddet ventes på 30 mia. yen, og der havde analytikerne en forventning om 29,4 mia. yen. Omsætning fra containershipping udgjorde i første kvartal omkring 45 pct. af den totale omsætning.

Mærsk B-aktien topper indekset med en stigning på 1,6 pct. til 8942 kr. A-aktien ligger som nummer to og stiger ligeledes 1,6 pct. til 8385 kr.

Derudover er det også sidste dag, hvor investorerne kan positionere sig i DSV-aktien frem mod regnskabet for andet kvartal, der kommer fra morgenstunden onsdag. Analytikerne adspurgt af Ritzau Estimates venter, at omsætningen i andet kvartal lander på 19.442 mio. kr. og et nettoresultat på 1058 mio. kr.

DSV-aktien falder 0,1 pct. til 530,30 kr. efter kort tids handel.

ANALYSENYT TIL FLERE SELSKABER

Mandag aften har der været flere analytikere, der har haft kig på aktierne i danske selskaber.

GN Group har fået løftet sit kursmål hos finanshuset ABG Sundal Collier med 20 pct. Kursmålet blev hævet til 360 kr. fra 300 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "køb", fremgår det af Bloomberg News. Med mandagens kursmål er der da også næsten 17 pct. i potentiale i forhold til lukkekursen mandag, der lød på 308,10 kr., hvilket var et fald på 0,3 pct.

Tirsdag morgen stiger GN-aktien 0,7 pct. til 310,10 kr.

Også Danske Bank har fået sin aktie vurderet. Det har udløst, at den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har sænket kursmålet med 18 kr. til 238 kr. fra 256 kr., fremgik det ligeledes af Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien i Danske Bank lyder fortsat på "ligevægt", mens Morgen Stanley også er neutral på banksektoren som helhed. Danske Bank-aktien lukkede uændret mandag i 187,80 kr. Danske Bank-aktien falder 0,3 pct. til 187,25 kr.

Derudover kan Zealand Pharma i andet kvartal bogføre royalties på sammenlagt 15,1 mio. kr. fra sit samarbejde med Sanofi.

Det franske medicinalselskab solgte i andet kvartal Soliqua, der blandt andet består af GLP-1-analogen Lyxumia, som Zealand Pharma har opfundet, for 127 mio. kr. Det var en fremgang på 260 pct., skriver Zealand, der modtager 11,5 mio. kr. fra salget.

Sanofis salg af Lyxumia faldt derimod med 14 pct. i kvartalet til 45 mio. kr. Zealand modtager i den forbindelse 3,6 mio. kr., hvilket bringer kvartalets samlede royaltybetaling fra Sanofi op på 15,1 mio. kr. Zealand-aktien stiger 1,3 pct. til 94,30 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang