Penge Af
Det tilsyneladende vellykkede møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker torsdag løfter humøret på Europas børser.

Onsdag aften blev de to enige om at slå koldt vand i blodet med hensyn til de løbende handelsstridigheder, og selv om der ingen konkret aftale foreligger, bliver det af finansmarkederne tolket som positivt for handelen og væksten.

Således er der lagt op til pæne stigninger på Europas børser torsdag morgen. Blandt andet ligger den tyske DAX-future til en stigning på 1,2 pct. Herhjemme steg C25-indekset onsdag 0,3 pct. og klarede sig dermed bedre end de toneangivende indeks rundt om i Europa, der næsten alle faldt.

REGNSKABER I STRIDE STRØMME

Torsdagen byder på en overdådig buffet af regnskaber fra europæiske selskaber, hvoraf flere er interessante set med danske briller.

Blandt andet har en af Carlsbergs store rivaler, verdens største bryggeri, AB Inbev, leveret pæn vækst i andet kvartal 2018, hvor blandt andet VM-slutrunden i Rusland var med til at bidrage til ekstra salg af øllen Budweiser.

Fremgangen i de samlede tal var dog fortsat ikke nok til at tilfredsstille analytikerne, der havde sat næsen op efter lidt mere.

AB Inbev omsatte for 14 mia. dollar i andet kvartal mod 14,2 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år. Tilbagegangen i det rapporterede tal kan dog tilskrives valutamodvind, og den organiske vækst i perioden var således 4,7 pct.

For FLSmidths vedkommende er der igen positive impulser fra Finland. Her har Metso leveret et pænt regnskab og meldt om stigende efterspørgsel efter udstyr til store miner. For tre måneder siden hed det sig kun, at der var stabile udsigter. Det følger onsdagens regnskab fra Outotec, som også havde overraskende god omsætning og ordreindgang i sin udstyrsforretning.

Den franske kabelproducent Nexans, der konkurrerer med blandt andet danske NKT, leverede stor organisk vækst i andet kvartal isoleret set, men efter et sløjt første kvartal var væksten stadig negativ set over halvåret. Det franske selskab, der lige har fået ny direktør, overvejer nu restruktureringer, som efter planen kommer til oktober, fremgår det af regnskabet.

William Demant Holding og GN Group kan senere på dagen spejde efter nyt om høreapparatbranchen, når italienske Amplifon aflægger halvårsregnskab.

ØRSTED IKKE LÆNGERE VIGTIG?

Blandt de mere danskorienterede nyheder er Ørsted omblæst i Dagbladet Børsen. Flere politikere udtaler, at de ikke ser en god grund til, at den danske stat skal være stor aktionær i virksomheden, hvis den som planlagt sælger det danske elnet fra. Derefter vil Ørsted nemlig ophøre med at være en vigtig del af Danmarks infrastruktur. Et flertal på Christiansborg holder dog fast i ejerskabet.

Proteseproducenten Össur har til morgen afleveret halvårsregnskab. Det islandske selskab, der også er noteret i København, har i andet kvartal leveret en omsætningsvækst på 6 pct. på organisk basis til 158 mio. dollar. Driftsoverskuddet, EBITDA, voksede desuden til 32 mio. dollar, svarende til en margin på 20 pct.

Til sammenligning var der ventet henholdsvis 156 mio. dollar og 28,75 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg fra fire analytikere.

Össur gentager sin prognose for hele 2018 om en vækst på 4-5 pct. og en driftsmargin på 19 pct.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Bæredygtig fond hos Nordea gav afkast på 40 pct: "Vores ESG-team taler med forvalterne om hver eneste aktie"

Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Fem årsager til, at Danske Bank og de nordiske konkurrenter kan blive større

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"