Penge Af
Det tilsyneladende vellykkede møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker torsdag løfter humøret på Europas børser.

Onsdag aften blev de to enige om at slå koldt vand i blodet med hensyn til de løbende handelsstridigheder, og selv om der ingen konkret aftale foreligger, bliver det af finansmarkederne tolket som positivt for handelen og væksten.

Således er der lagt op til pæne stigninger på Europas børser torsdag morgen. Blandt andet ligger den tyske DAX-future til en stigning på 1,2 pct. Herhjemme steg C25-indekset onsdag 0,3 pct. og klarede sig dermed bedre end de toneangivende indeks rundt om i Europa, der næsten alle faldt.

REGNSKABER I STRIDE STRØMME

Torsdagen byder på en overdådig buffet af regnskaber fra europæiske selskaber, hvoraf flere er interessante set med danske briller.

Blandt andet har en af Carlsbergs store rivaler, verdens største bryggeri, AB Inbev, leveret pæn vækst i andet kvartal 2018, hvor blandt andet VM-slutrunden i Rusland var med til at bidrage til ekstra salg af øllen Budweiser.

Fremgangen i de samlede tal var dog fortsat ikke nok til at tilfredsstille analytikerne, der havde sat næsen op efter lidt mere.

AB Inbev omsatte for 14 mia. dollar i andet kvartal mod 14,2 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år. Tilbagegangen i det rapporterede tal kan dog tilskrives valutamodvind, og den organiske vækst i perioden var således 4,7 pct.

For FLSmidths vedkommende er der igen positive impulser fra Finland. Her har Metso leveret et pænt regnskab og meldt om stigende efterspørgsel efter udstyr til store miner. For tre måneder siden hed det sig kun, at der var stabile udsigter. Det følger onsdagens regnskab fra Outotec, som også havde overraskende god omsætning og ordreindgang i sin udstyrsforretning.

Den franske kabelproducent Nexans, der konkurrerer med blandt andet danske NKT, leverede stor organisk vækst i andet kvartal isoleret set, men efter et sløjt første kvartal var væksten stadig negativ set over halvåret. Det franske selskab, der lige har fået ny direktør, overvejer nu restruktureringer, som efter planen kommer til oktober, fremgår det af regnskabet.

William Demant Holding og GN Group kan senere på dagen spejde efter nyt om høreapparatbranchen, når italienske Amplifon aflægger halvårsregnskab.

ØRSTED IKKE LÆNGERE VIGTIG?

Blandt de mere danskorienterede nyheder er Ørsted omblæst i Dagbladet Børsen. Flere politikere udtaler, at de ikke ser en god grund til, at den danske stat skal være stor aktionær i virksomheden, hvis den som planlagt sælger det danske elnet fra. Derefter vil Ørsted nemlig ophøre med at være en vigtig del af Danmarks infrastruktur. Et flertal på Christiansborg holder dog fast i ejerskabet.

Proteseproducenten Össur har til morgen afleveret halvårsregnskab. Det islandske selskab, der også er noteret i København, har i andet kvartal leveret en omsætningsvækst på 6 pct. på organisk basis til 158 mio. dollar. Driftsoverskuddet, EBITDA, voksede desuden til 32 mio. dollar, svarende til en margin på 20 pct.

Til sammenligning var der ventet henholdsvis 156 mio. dollar og 28,75 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg fra fire analytikere.

Össur gentager sin prognose for hele 2018 om en vækst på 4-5 pct. og en driftsmargin på 19 pct.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"