Penge Af
Ganske som tilfældet er det herhjemme, er stemningen blandt de europæiske aktier generelt til den negative side i mandagens handel.

Begejstringen holdes nede af en svag udvikling blandt de amerikanske aktier, da de europæiske handlere var gået hjem fredag.

Her gav nye trusler om straftold mod Kina fra USA's præsident, Donald Trump, anledning til fornyet bekymring, samtidig med at Trump også kritiserede både Kina og eurozonen for at manipulere deres valutaer.

Det kan mærkes blandt de europæiske aktier, hvor langt størstedelen af de toneangivende indeks på kontinentet handles i rødt mandag over middag.

FTSE 100-indekset i London bakker med 0,4 pct., mens CAC 40 i Paris falder 0,5 pct., og det tyske DAX-indeks sætter sig 0,2 pct.

Samtidig falder det brede Stoxx 600-indeks, der indeholder mange af de største europæiske aktier, med 0,2 pct.

HANDELSKRIG KAN SKABE FLERE FALD

Bekymringerne over handelsstriden mellem USA og Europa og Kina har dog endnu ikke sat alt for store spor i markederne, hvis man kigger over en længere periode.

Men det kan de nå at gøre endnu.

- På trods af fredagens udsalg er markederne i Europa stadig et godt stykke over de laveste niveauer i år, hvilket betyder, at investorerne stadig ikke synes at være for bekymrede, siger Michael Hewson, der er analytiker hos CMC Markets UK, til Bloomberg News.

- Det kan dog ændre sig i de kommende dage, særligt hvis der ikke kommer nogen tegn på en dæmpning af retorikken fra USA, eller hvis EU og Kina finder på gengældelsesaktioner til nye tiltag fra USA, fortsætter han.

RYANAIR I MODVIND

Blandt enkeltaktierne er der modvind til blandt andet det irske lavprisluftfartsselskab Ryanair, der har afleveret tal for sit første kvartal af 2018/19.

Her arbejder højere oliepriser, højere udgifter til piloter, påskens placering og lavere billetpriser ifølge administrerende direktør Michael O'Leary imod Ryanair, som på de overordnede poster dog leverede på linje med analytikernes forventninger.

Ryanair fortæller dog i regnskabet for perioden, at forventningerne til hele året, som er fastholdt, afhænger meget af udviklingen i flyvningerne i andet kvartal, mens også strejker kan komme til at spille en afgørende rolle.

Det skaber usikkerhed blandt investorerne, der sender aktien ned med 4,4 pct. til 14,87 euro.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture