Aktieåbning: Mærsk daler efter ratenyt i rolig åbning
Foto: Ritzau/Scanpix
Penge Af
Det danske aktiemarked åbner i marginalt positivt terræn. Det er drevet af stigninger til blandt andet Ambu, der stiger 1,1 pct., og Coloplast, der har fået hævet kursmålet med 100 kr.

En faldende tendens prægede markedet i USA torsdag, mens handlen i Asien fredag er blandet. Stemningen på markederne i Asien har vendt sig fra at være generelt negativ til overvejende positiv.

Mærsk-aktierne lagde sig godt til i svinget i torsdagens handel i Danmark, og det var, med hjælp fra andre, nok til at trække indekset med sig op. Det danske eliteindeks, C25, sluttede torsdag i 1136,79 eller 0,4 pct. højere end onsdagens lukkeniveau efter en negativ udvikling i den første del af handelsdagen.

Indekset stiger fredag morgen under 0,1 pct. og ligger i indeksniveau 1137,04.

Det var uden selskabsspecifikke nyheder, at Mærsk noterede sig en stigning på 3,4 pct. til B-aktien og 2,5 pct. til A-aktien, og fra senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk var ordene, at "intet nyt er godt nyt" med henvisning til handelskonflikten.

Fredag har investorerne fået ratenyt fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, der viser et fald på 4 pct. i den forgange uge. Mærsk B-aktien tager bundplaceringen i C25 kort efter handelsstart, da den falder 1,6 pct. til 8414 kr.

TOPDANMARK KOMMER MED REGNSKAB

Fredag kommer der regnskab fra Topdanmark, som offentliggør tallene for andet kvartal. Selskabet er oppe mod hårde sammenligningstal fra andet kvartal sidste år, men historisk set ventes tallene at blive gode. Det kan dog meget vel være indregnet i kursen på selskabets aktier.

Der ventes fortsat vækst i præmierne, hvilket kan give baggrund for en opjustering af forventningerne. Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates ventes en stigning i præmieindtægterne fra skadesdelen til 2280 mio. kr. fra 2241 mio. kr. i samme periode året før.

Et fint kvartal i henseende til præmievækst og kundetilgang kan ifølge Mikkel Emil Jensen fra Sydbank danne grundlag for en opjustering af den såkaldte modelmæssige resultatprognose, der viser, hvilket niveau resultatet ventes at lande på, såfremt en række forudsætninger om afkastet på de finansielle markeder opfyldes. Han venter den opjusteret med 100 mio. kr. til 1150-1250 mio. kr.

Topdanmark-aktien falder 0,9 pct. til 304 kr.

NYT FRA KONKURRENTER VERDEN OVER

Derudover er der flere danske selskaber, der får regnskabsnyt fra konkurrenter rundt om i verden. Blandt andet har Vattenfall, der er konkurrent til Ørsted, afleveret regnskab. Det viste, at selskabet, der er ejet af den svenske stat, voksede på omsætningen, men havde tilbagegang på driftsindtjeningen i andet kvartal.

Ørsted-aktien ligger uændret i 404,30 kr.

Også General Electric, der er konkurrent til Vestas, afleverer resultater for andet kvartal senere på dagen. Vestas-aktien falder 0,3 pct. til 399,80 kr.

Derudover har finske Huhtamaki, der konkurrerer med danske Brdr. Hartmann inden for emballage, offentliggjort et regnskab med lavere omsætning og indtjening end ventet. I perioden var det finske selskab tynget af valutamodvind, og det kostede 48 mio. euro på omsætningen og 4 mio. euro i EBIT-overskuddet i andet kvartal, skriver Bloomberg News.

Hartmann-aktien er endnu ikke blevet handlet.

ANALYTIKERNYT TIL COLOPLAST

Også Coloplast er i fokus, da det norske finanshus DNB Markets har hævet sit kursmål for aktien i Coloplast med 100 kr. til 745 kr. fra 645 kr.

Anbefalingen af aktien fra analytiker Rune Majlund Dahl lyder fortsat på "køb", og med torsdagens lukkekurs efter en stigning på 0,8 pct. til 668,40 kr. er der stadig et potentiale på godt 11 pct. i forhold til kursmålet. Kort efter dansk åbning stiger Coloplast 1,2 pct. til 676,00 kr.

Vestegnsklubben Brøndby IF gennemførte torsdag aften salget af midtbanespilleren Christian Nørgaard til den italienske Serie A-klub ACF Fiorentina for en pris på cirka 26 mio. kr. Med salget kan Brøndby bogføre en gevinst på 22 mio. kr. før skat, og derfor opjusterer selskabet forventningerne.

Brøndby IF venter nu et resultat før skat for 2018 på 12 til 21 mio. kr. Før salget af Christian Nørgaard var prognosen på et interval fra minus 9 mio. kr. til plus 1 mio. kr. før skat.

Brøndby-aktien stiger 4,7 pct. til 1,67 kr.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger