USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier steg onsdag, da indledende minusser især til teknologisektoren blev afløst af plusser. En række positive selskabsnyheder var med til at løfte stemningen på en dag, hvor der ikke var ny sabelraslen i handelskrigen, som kunne skabe fornyet bekymring hos investorerne.

Det brede S&P 500-indeks steg på den baggrund med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset med 30 aktier i sig vandt 0,3 pct. Nasdaq, som i starten af onsdagen var hårdest med et fald på 0,4 pct., lukkede med et marginalt minus.

Onsdagens marked var præget af selskabsnyheder og kvartalsregnskaber, men også af anden dag af centralbankchef Jerome Powells halvårlige optræden for kongressen i USA.

Tirsdag holdt han fast i, at banken "for nu" er på rette kurs med sine "gradvise renteforhøjelser", hvilket sendte aktierne i vejret, da han ikke var høgeagtig på inflationen og dermed ikke indikerede yderligere renteforhøjelser end planlagt.

Onsdag fremførte Powell, at inflationsrisikoen er stort set balanceret, men at man er mere bekymret for lav inflation end det modsatte.

Finans og industri trak op


Set hen over sektorerne gik det bedst for finansaktierne og industrisektoren, som steg med henholdsvis 1,5 pct. og 1,1 pct. i S&P 500-indekset. Den stærke performance for finans og industri var også baggrunden for, at Dow Jones klarede sig bedst, da sektoren fylder relativt mere.

I bunden af sektorerne fandt man mere defensive sektorer som dagligvarer og forsyning samt fast ejendom med minusser på 0,4 pct. til 0,7 pct.

Teknologisektoren endte lige akkurat i minus med 0,1 pct., men var tidligt onsdag i minus med 0,5 pct.

På selskabsfronten var der fokus på storbanken Morgan Stanley, som leverede et bedre end ventet regnskab for andet kvartal, og det sendte aktien vejret med 2,8 pct.

Den gode stemning løftede også andre af storbankerne med plusser til JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America mellem 0,4 pct. og 0,9 pct. American Express, som kommer med sine regnskabstal efter børslukketid onsdag, vandt 1,8 pct.

Blandt industriselskaberne steg Boeing med 0,9 pct., mens Caterpillar vandt 1,6 pct.

Buffetts skattekiste

En af højdespringerne - også inden for finans - var Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, som vandt 5,3 pct. Selskabets bestyrelse løftede tirsdag loftet for, hvornår koncernen må købe egne aktier tilbage, og markedet håber på, at det vil sætte de 109 mia. dollar, som Berkshire Hathaway har på kistebunden i spil.

De tre topscorer i S&P 500 var dog WW Grainger, United Continental Holding og CSX, der alle blev løftet af stærke regnskaber.

Grainger vandt 11,2 pct. efter solide indtjeningstal og en opjustering.

United Air, opjusterede også tirsdag efter lukketid, og gik dermed mod trenden i luftfartssektoren, da både Delta Air Lines og American Airlines for nylig har nedjusteret. Uniteds aktie vandt 8,8 pct.

Jernbaneselskabet kunne tirsdag efter lukketid også glæde investorerne med bedre end ventede regnskabstal. Aktien vandt 7,1 pct.

Google rystede milliardbøde af sig

Google var også i fokus, da EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen har uddelt selskabet en rekordstor bøde på 4,34 mia. euro for misbrug af sin dominerede position med det mobile styresystem Android.

Det er den største bøde, EU nogensinde har givet et selskab for at misbruge en dominerende stilling på markedet. Vestager har givet Google 90 dage til at stoppe den ulovlige praksis. Ellers vanker der dagbøder. De kan løbe helt op i 5 pct. af den daglige omsætning i Googles moderselskab, Alphabet. Google har dog svaret tilbage, at man vil anke.

Det var ventet, at bøden ville komme, og aktien i Alphabet rystede da også chokket af sig og lukkede stort set uændret.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag