Analytiker: Danske Bank-aktiens store kursfald kan skyldes usikkert aktietilbagekøb
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Dystre udsigter for indeværende års aktietilbagekøb ser ud til at være en væsentlig årsag til, at Danske Bank-aktien falder en del mere end sine branchekolleger i onsdagens handel.

Sådan lyder vurderingen fra Mads Thinggaard, der er analytiker i ABG Sundal Collier, efter at Danske Bank fra morgenstunden fremlagde et generelt skuffende regnskab for andet kvartal.

  Foruden lavere end ventede resultater på de fleste hovedposter kom Danske Bank også med en justering af forventningerne til det igangværende år. Banken regner ganske vist stadig med et nettoresultat på 18 til 20 mia. kr. - dog med den forskel, at resultatet nu ventes at lande i den lave ende af spændet på grund af svage handelsindtægter.

- Samtidig med det, ser det ud til, at man skal tage 1,5 mia. kr. ud af det resultat, siger Mads Thinggaard med henvisning til, at Danske Bank vil donere 1,5 mia. kr. til "samfundsgavnlige tiltag", for eksempel bekæmpelse af økonomisk kriminalitet.

Herudover nævner analytikeren, at Danske Bank er begyndt at ville udbetale et større udbytte til aktionærerne og har en målsætning om at udbetale mellem 40 og 60 pct. af bankens samlede resultat i dividende.

- Hvis man tager de ting og stabler dem oven på hinanden, og også ser på den forhøjelse, banken får i sine kapitalkrav i andet kvartal som følge af hvidvasksagen, så kommer man nok frem til en konklusion, der hedder, at de aktietilbagekøb, som markedet venter for 2018 - konsensus lød på 9,4 mia. kr. før regnskabet - er dybt urealistiske.

- Jeg tror, det er en kobling, der bliver lavet lige nu og her inde i aktien, siger Mads Thinggaard.

Regnskab bestemt ikke håbløst

I onsdagens regnskab fremgår det, at Danske Bank ved udgangen af andet kvartal havde tilbagekøbt egne aktier for 4,1 mia. kr. ud af et samlet program på op til 10 mia. kr., der løber til februar næste år.

  Men selv om der kan være opstået større usikkerhed til Danske Banks aktietilbagekøb, så vil Mads Thinggaard ikke kalde selve regnskabet for håbløst set ud fra et aktiesynspunkt.

- Det skal man også have med i tankerne. Man kan selvfølgelig have forskellige idéer om, hvad hvidvasksagen ender med, og om den bodsgang, Danske Bank har iværksat, kan være et skridt på vejen til at få lagt den her sag bag sig. Det er utrolig svært at sige.

- Men det resultatniveau, som Danske Bank leverer, berettiger på den lange bane til mere, end hvad kursen ligger på efter det her fald. Det er efter min mening ret klart, siger Mads Thinggaard.

Onsdag formiddag falder Danske Bank-aktien, som har en købsanbefaling af ABG Sundal Collier-analytikeren, med 10,8 pct. til 173,95 kr.

Det er største kursfald i C25-indekset, hvor kollegerne Jyske Bank og Nordea falder henholdsvis 0,8 pct. til 344,40 kr. og 1,5 pct. til 62,60 kr.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea ramt af ny udbyttesag: Banken brugte skattefinte i milliardfond i Nykredit

May får opbakning til brexit-aftale i kabinettet

Nordea fortryder: "Vi vil ikke være den bank, som vi var dengang"

ATP-boss kan ikke huske formål med udbyttefond

Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab

Skat kritiseres for mangelfuld kontrol af bileksport

Aktier: Regnskab sendte Mærsk i svingninger