Råvarer: Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald
Foto: Scanpix
Markeder Af
Prisen på den amerikanske WTI-olie er faldet til under 68 dollar per tønde, efter at en industrirapport, der blev offentliggjort sent tirsdag aften, viste, at der i sidste uge var en stigning i de amerikanske oliereserver, på trods af at analytikerne havde spået et markant fald i den amerikanske olieproduktion.

Det skriver Reuters og Bloomberg News.

Både WTI og Brent havde ellers stabiliseret sig efter et stort fald i mandags og efter sidste uges kaos i den venezuelanske olieproduktion blev offentliggjort, da analytikerne tidlig tirsdag forudså et fald i de amerikanske oliereserver på omkring 4,1 mio. olietønder.

Men udsigten til en overproduktion fandt hurtigt tilbage, med en stigning på 629.000 tønder i oliereserverne i sidste uge, ifølge The American Petroleum Institute.

Ifølge flere analytikere, kan de stigende handelsspændinger mellem USA og Kina, yderligere være med til at afspore den globale økonomiske vækst og derved også sænke den fysiske efterspørgsel på olie.

"Handelsstriden mellem USA og Kina fortsætter stadig, og det stigende pres fra Trump for at holde priserne nede begrænser olien i at stige," siger Will Yun, der er analytiker for Hyundai Futurers Corp., til Bloomberg News.

Ifølge analysehuset BMI er de økonomiske udsigter stort set positive, men der er modvind på vej, heriblandt en stærkere amerikansk dollar, stigende pres fra inflation og en strammende likviditet. Derudover siger BMI til Reuters, at en aftagende vækst i den globale handel kommer til at have indflydelse på den fysiske efterspørgsel på olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster således onsdag morgen 71,87 dollar mod 72,01 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,73 dollar mod 67,47 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for ædelmetaller og industrimetaller, opleves der onsdag morgen en stigning i både guld- og kobberprisen.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1227,94 dollar mod 1226,83 dollar tirsdag eftermiddag. Samt på markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6162,5 dollar mod 6160,5 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea ramt af ny udbyttesag: Banken brugte skattefinte i milliardfond i Nykredit

May får opbakning til brexit-aftale i kabinettet

Nordea fortryder: "Vi vil ikke være den bank, som vi var dengang"

ATP-boss kan ikke huske formål med udbyttefond

Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab

Skat kritiseres for mangelfuld kontrol af bileksport

Aktier: Regnskab sendte Mærsk i svingninger