USA: Små bevægelser til aktieindeks og store plusser til bankaktier
Foto: Lucas Jackson/Ritzau Scanpix
På en dag, hvor olieprisen drattede – brent olien tabte ca. 4 pct., USA's og Ruslands præsidenter mødtes i Helsinki for at enes om, at de ikke var i en sammensværgelse, så kom der endelig lidt frisk luft til investorerne i form af regnskaber.

Dermed er der fundamentale forhold og ikke blot det geopolitiske stormvejr for investorerne at gribe fat i, eftersom regnskabssæsonen for alvor er sparket i gang i USA.

De tre ledende amerikanske aktieindeks bevægede sig dog ikke meget ud af flækken. Dow Jones var det meste af dagen i plus og lukkede også i positivt terræn med en stigning på 0,18 pct., mens Nasdaq faldt mest med 0,26 pct., og S&P 500 lukkede 0,10 pct. lavere.

Blackrocks kunder er nervøse

Mandag landede verdens største kapitalforvalter, Blackrock, sit halvårsregnskab, og her kunne investorerne se, at indtjeningen delvist var drevet frem af den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans regerings skattereform – i dette tilfælde lavere selskabsskat.

Overskuddet var større end ventet af analytikerne, men Blackrocks kunder, var i kvartalet præget af usikkerhed på de finansielle markeder, og det påvirkede andet kvartal. Kunderne har i kvartalet således trukket 22,4 mia. dollar ud af giganten, mens der kun kom 17,8 mia. dollar ind i Blackrocks investeringstank, Ishares.

Blackrock tabte 0,65 pct. i dagens handel.

Bank of Americas indtjening fik også et puf bagi af lavere selskabsskat, men også af interne omkostningsbesparelser, bl.a. har banken lukket filialer i takt med, at digitale løsninger vinder frem.

Bankens aktie tog en anden vej end Blackrocks i mandagens handel og steg med 4,3 pct.

Nogle af de øvrige højdespringer mandag, fremlagde regnskaber i sidste uge - JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo. De tog alle et skrift fremad med stigninger på henholdsvis 3,9 pct., 3,6 pct. og 2,9 pct.  

Tesla-stifter påvirker kursen

Tesla-aktien oplevede et fald oven på upassende tweets fra elbilproducentens stifter, Elon Musk. Tweets, der var rettet mod en af de dykkere, der var med på redningsholdet, der i sidste uge hjalp 12 thailandske drenge og deres fodboldtræner ud af en mange kilometer lang oversvømmet grotte.

Elon Musk lod i den forbindelse bygge en ubåd, da han mente, at den ville kunne bruges i redningsaktionen.

Tesla tabte ca. 2,7 pct. af kursværdien.

Mens vi venter på nye tal fra Netflix

Streamingtjenesten og indholdsproducenten Netflix lander sit andet kvartalsregnskab umiddelbart efter markedet er lukket. Aktien blev handlet 1,34 pct. op mandag, og er år til dato oppe med knap 110 pct. og kan købes til kurs 400 dollar.


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag