Markeder Af
Obligationsmarkedet ventes ikke at byde på store udsving fredag morgen, hvor der indtil videre hersker en relativt fredelig stemning.

Torsdagen bød på let faldende renter i Europa, selv om der var fremgang på de fleste aktiemarkeder verden over takket være en mere optimistisk tilgang til den igangværende handelskonflikt mellem USA og Kina.

I USA lukkede renten på den tiårige T-bond obligationshandel stort set uændret i 2,85 pct., efter at den tidligere på dagen kort havde ligget i 2,87 pct.

Fredag morgen holder markedet i Tokyo fast i renteniveauet fra New York-lukketid. Det er også stort set samme niveau, som da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag

Herhjemme sluttede den toneangivende tiårige rente 2 basispoint lavere i 0,32 pct. torsdag.

Fredagens kalender byder ikke på store fikspunkter i de første timer, men markedet vil holde øje med nyt om handelskrigen, mens præsident Trump besøger premierminister May i Storbritannien.

Til eftermiddag offentliggør USA's centralbank, Federal Reserve, en halvårlig tilstandsrapport, som kan tiltrække sig opmærksomhed. Især hvis centralbanken tager stilling til handelskrigens eventuelle effekt på planerne for den ledende amerikanske rente.

"Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Udtrykker Fed større bekymring for den verserende handelskrig i centralbankens halvårlige rapport til Kongressen end hidtil, kan det give mindre rentefald," skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Eftermiddagen byder også på Michigan-indekset over amerikansk forbrugertillid, og indekset ventes at falde en smule i juli til 98,0 fra 98,2, viser estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner