Markeder Af
Obligationsmarkedet ventes ikke at byde på store udsving fredag morgen, hvor der indtil videre hersker en relativt fredelig stemning.

Torsdagen bød på let faldende renter i Europa, selv om der var fremgang på de fleste aktiemarkeder verden over takket være en mere optimistisk tilgang til den igangværende handelskonflikt mellem USA og Kina.

I USA lukkede renten på den tiårige T-bond obligationshandel stort set uændret i 2,85 pct., efter at den tidligere på dagen kort havde ligget i 2,87 pct.

Fredag morgen holder markedet i Tokyo fast i renteniveauet fra New York-lukketid. Det er også stort set samme niveau, som da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag

Herhjemme sluttede den toneangivende tiårige rente 2 basispoint lavere i 0,32 pct. torsdag.

Fredagens kalender byder ikke på store fikspunkter i de første timer, men markedet vil holde øje med nyt om handelskrigen, mens præsident Trump besøger premierminister May i Storbritannien.

Til eftermiddag offentliggør USA's centralbank, Federal Reserve, en halvårlig tilstandsrapport, som kan tiltrække sig opmærksomhed. Især hvis centralbanken tager stilling til handelskrigens eventuelle effekt på planerne for den ledende amerikanske rente.

"Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Udtrykker Fed større bekymring for den verserende handelskrig i centralbankens halvårlige rapport til Kongressen end hidtil, kan det give mindre rentefald," skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Eftermiddagen byder også på Michigan-indekset over amerikansk forbrugertillid, og indekset ventes at falde en smule i juli til 98,0 fra 98,2, viser estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks whistleblower står frem med navn: Var chef for Danske Banks baltiske handelsaktiviteter

Analyse: Han serverer bank på et sølvfad for en fjendtlig overtagelse

Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Kina vil sænke importtariffer på 1585 produkter fra november

Brøndby-boss efter lån fra storaktionær: "Det er nemmere og sikkert også hurtigere end at tage den dialog med banken"

Tesla Model S 75D bliver 383.920 kr dyrere i 2019 med klimarådets anbefalinger: Se hvordan de vil ramme udvalgte elbiler

Storaktionær afviser ikke flere frasalg efter salg til Spar Nord: "Som børsnoteret virksomhed er man til salg hver dag"

Aktiestatus: Udenlandsk interesse for Pandora presser kursen op

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...