Penge Af
Regnskaberne og selskabernes indtjening er tilbage i fokus på aktiemarkederne - herunder de europæiske - på bekostning at frygten for, hvad en omfattende handelskrig mellem USA og Kina kan føre med sig. Torsdag gav det grønne indeks ned gennem det meste af Europa, og det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,8 pct.

På de største europæiske markeder steg FTSE 100-indekset i London 0,7 pct., DAX-indekset i Frankfurt blev løftet 0,6 pct., og i Paris var der plus på 1,0 pct. til CAC 40-indekset.

Især medicinalaktierne havde en forrygende dag med en stigning på 2,2 pct. på sektorbasis. Men også it-aktierne, de forbrugsrelaterede aktier og industriaktierne klarede sig pænt med plusser på 0,9 til 1,4 pct.

Rederiaktierne, der er en undergruppe i industrisektoren, sluttede torsdag 1,5 pct. højere samlet set trukket af danske Mærsk, der steg 2,7 pct.

Den tyske producent af glas og plasticemballage Gerresheimer steg 7,6 pct. efter et ganske vist lidt skuffende halvårsregnskab, som på den anden side indeholdt en opjustering af selskabets omsætningsforventninger til den høje ende af det tidligere udmeldte interval.

På skyggesiden i Stoxx 600-indekset tabte norske DNB 4,0 pct. i forlængelse sit regnskab. Nettooverskuddet var på 6,1 mia. norske kr. i andet kvartal mod 5 mia. norske kr. i samme periode året før. Men aktiehandlerne fokuserede på handelsindtægterne, som skuffede.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner