Danskere smider i langt større grad deres opsparing i passive fonde
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Penge Af
Flere og flere danskere har fået øjnene op for at lægge deres opsparing i passivt forvaltede fonde, og inden for godt og vel et år er den samlede formue tæt på fordoblet.

Det skriver Finans Danmark, interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark, i en pressemeddelelse.

Fra starten af sidste år til første kvartal i år er andelen af formuen i aktiefonde, der følger en passiv strategi, således steget fra 6,8 pct. til 11,8 pct. Det indikerer, at sektoren er i stand til at tilbyde kunderne et tilstrækkeligt udbud af passivt forvaltede fonde, som den ellers tidligere er blevet kritiseret for ikke at gøre, mener Finans Danmark.

- Tallene viser nu klart, at danskerne er kommet med på vognen og har fået større appetit på den type af investeringsfonde. Det er en positiv udvikling, som blandt andet også skyldes, at der er kommet flere produkter at vælge mellem og mere oplysning, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark.

- Danskerne har cirka 900 mia. kr. stående i banken til typisk 0 pct. i rente, og de nye prisbillige digitale platforme kan måske inspirere nye kunder til at investere i investeringsfonde, der i det lange løb er en bedre forretning end bare at have pengene stående i banken, tilføjer hun.

En passivt forvaltet fond følger et indeks, for eksempel det amerikanske aktieindeks S&P 500. Denne strategi er i modsætning til de aktivt forvaltede fonde, hvor porteføljeforvalteren løbende forsøger at optimere fondens investeringer.

De to fonde har derfor også en prisforskel indbygget, da de passive fonde er billigere at drive og dermed at investere i. Afkastet kan selvsagt derfor også variere en hel del fra aktivt til passivt forvaltede fonde.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Kinas overraskende svar til Trump - vi sætter tolden ned

Danske Banks whistleblower står frem med navn: Var chef for Danske Banks baltiske handelsaktiviteter

Genmab lancerer ny platform til udvikling af potente antistoffer

Underdirektør i ATP skifter til Nordea Liv og Pension

Analyse: Han serverer bank på et sølvfad for en fjendtlig overtagelse

Seks timer efter aktiekøb: Danske Andelskassers Bank vil overveje det videre forløb

Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Kina vil sænke importtariffer på 1585 produkter fra november

Brøndby-boss efter lån fra storaktionær: "Det er nemmere og sikkert også hurtigere end at tage den dialog med banken"