Danskere smider i langt større grad deres opsparing i passive fonde
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Penge Af
Flere og flere danskere har fået øjnene op for at lægge deres opsparing i passivt forvaltede fonde, og inden for godt og vel et år er den samlede formue tæt på fordoblet.

Det skriver Finans Danmark, interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark, i en pressemeddelelse.

Fra starten af sidste år til første kvartal i år er andelen af formuen i aktiefonde, der følger en passiv strategi, således steget fra 6,8 pct. til 11,8 pct. Det indikerer, at sektoren er i stand til at tilbyde kunderne et tilstrækkeligt udbud af passivt forvaltede fonde, som den ellers tidligere er blevet kritiseret for ikke at gøre, mener Finans Danmark.

- Tallene viser nu klart, at danskerne er kommet med på vognen og har fået større appetit på den type af investeringsfonde. Det er en positiv udvikling, som blandt andet også skyldes, at der er kommet flere produkter at vælge mellem og mere oplysning, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark.

- Danskerne har cirka 900 mia. kr. stående i banken til typisk 0 pct. i rente, og de nye prisbillige digitale platforme kan måske inspirere nye kunder til at investere i investeringsfonde, der i det lange løb er en bedre forretning end bare at have pengene stående i banken, tilføjer hun.

En passivt forvaltet fond følger et indeks, for eksempel det amerikanske aktieindeks S&P 500. Denne strategi er i modsætning til de aktivt forvaltede fonde, hvor porteføljeforvalteren løbende forsøger at optimere fondens investeringer.

De to fonde har derfor også en prisforskel indbygget, da de passive fonde er billigere at drive og dermed at investere i. Afkastet kan selvsagt derfor også variere en hel del fra aktivt til passivt forvaltede fonde.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Morgenbriefing: Carlsberg mangler opkøbsmuligheder, Milliardinvestering skal styrke Københavns Lufthavn

Aktier: Blandet landhandel i Asien uden de store udsving

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Eliten flyver til Davos i privatfly for at tale om klima

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner