Før markedet åbner: Mærsk kan tage revanche i forventet grøn åbning
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Mærsk-aktierne har torsdag morgen mulighed for at tage revanche i et forventet positivt aktiemarked, der skal forsøge at komme på benene efter onsdagens nervøse stemning.

Onsdag lukkede det danske eliteindeks, C25, således 0,6 pct. lavere i indeks 1114,77 oven på amerikanernes melding om en ny omgang ekstratold på flere kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar. Det fulgte i halen på de toldsatser på varer for 34 mia. dollar, som USA annoncerede fredag i sidste uge.

I begge omgange har Kina reageret på amerikanernes ekstratold med meldingen om gengældelse, og derved er handelskrigen mellem verdens to største økonomier godt i gang. Men torsdag ser investorerne ud til at have lagt den værste forskrækkelse fra sig, når man kigger mod Asien, hvor aktierne generelt har været stigende, og handlen med aktiefutures, der peger opad.

- De asiatiske børser handler i plus over natten og tyder på, at den negative aktiestemning fra onsdag ikke bærer ind i ugens sidste dage, men at europæiske børser åbner med fremgang torsdag morgen, skriver Philip Jagd, chefstrateg i Nordea, i en kommentar.

For de danske aktier vil der især blive kigget mod Mærsk, som onsdag faldt 2,1 pct. til 7600 kr. for B-aktiens vedkommende på grund af handelskonflikten, da transport- og logistikselskaber som Mærsk nyder størst gavn af global samhandel.

Torsdag er der dog positivt nyt til selskabet, da Goldman Sachs hæver anbefalingen af Mærsk-aktien til "køb" fra "neutral". Samtidig bliver kursmålet reduceret til 9500 kr. fra 10.300 kr. ifølge data fra Bloomberg.

Også Pandora kommer i fokus oven på onsdagens stigning på 6,6 pct. til 414 kr. Det skete uden selskabsnyheder, men ifølge markedsiagttagere kunne udviklingen hænge sammen, at nogle af de fonde, der har spekuleret i kursfald for smykkeaktien, var ved at lukke deres positioner, i takt med at de også solgte ud af andre aktier på en nervøs handelsdag.

En opgørelse fra Finanstilsynet viste da også tirsdag, at shortpositionen i Pandora udgjorde 4,82 pct., hvilket var 0,55 pct.point lavere sammenlignet med dagen før.

Hos Danske Bank kan der blive kigget mod nord, hvor norske DNB har leveret et regnskab for andet kvartal, der viser en bundlinje stort set på linje med forventningerne i markedet. Danske Bank-aktien steg onsdag 0,1 pct. 193,95 kr.

Fra bioteksektoren kan Genmab meddele, at selskabet har indgået et strategisk partnerskab med tyske Immatic omhandlende udvikling af immunterapi. Genmab betaler her og nu 54 mio. dollar til Immatic som en del af aftalen, mens der på sigt kan blive udbetalt et større beløb i milepælsbetalinger og royalties. Genmab-aktien faldt onsdag 0,8 pct. til 1055,50 kr.

Udenfor eliteindekset kommer der regnskab for 2017/18 fra Bang & Olufsen, som forinden regner med at have præsteret en omsætningsvækst på 10 pct. og en EBITDAC-margin i niveauet 8-10 pct. Onsdag lukkede elektronikaktien 2 pct. højere i 156 kr.

Endelig har luftfartsselskabet SAS fået nyt fra konkurrenten Norwegian, der med regnskabet for første kvartal lander en del bedre end ventet på indtjeningen takket være faldende omkostninger. Onsdag faldt SAS-aktien 1,4 pct. til 12,15 kr.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks whistleblower står frem med navn: Var chef for Danske Banks baltiske handelsaktiviteter

Analyse: Han serverer bank på et sølvfad for en fjendtlig overtagelse

Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Kina vil sænke importtariffer på 1585 produkter fra november

Brøndby-boss efter lån fra storaktionær: "Det er nemmere og sikkert også hurtigere end at tage den dialog med banken"

Tesla Model S 75D bliver 383.920 kr dyrere i 2019 med klimarådets anbefalinger: Se hvordan de vil ramme udvalgte elbiler

Storaktionær afviser ikke flere frasalg efter salg til Spar Nord: "Som børsnoteret virksomhed er man til salg hver dag"

Aktiestatus: Udenlandsk interesse for Pandora presser kursen op

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...