Mens du sov: Nye hug til Facebook
Foto: Francois Lenoir/Ritzau Scanpix
Penge Af
Det er ikke så let at være Facebook, som det har været.

I flere lande er myndighederne på vej til - på den ene eller anden måde - at slå Facebook i hovedet, efter det blev afsløret, at den amerikanske gigant ikke havde passet ordentligt på brugernes data.

Eksempelvis kan Facebook i Storbritannien se frem til den størst mulige bøde på, hvad der svarer til ca. 4,2 mio.kr. for at have handlet i strid med lovgivningen.

Og nu melder der sig så endnu et problem for Facebook - denne gang i Rusland.   

Ifølge CNN gav Facebook nemlig et russisk internetfirma med forbindelser til Kreml lov til at indsamle data om uvidende Facebook-brugerne.

Og det skete vel at mærke, efter at Facebook angiveligt havde sat en prop i trafik af den type.  

Det huer ikke den demokratiske US-senator Mark Warner, der finder det bevist, at Facebook generelt ikke har haft ret god kontrol med, hvilke brugerdata der blev opsnappet ef tredjeparts-virksomheder.

"Og nu får vi så at vide, at det største teknologifirma i Rusland, hvis chefer praler med tætte forbindelser til Vladimir Putin, har haft potentielt hundredvis af apps integreret med Facebook, så de kunne indsamle brugerdata.

Hvis det er korrekt, så er vi nødt til at finde ud af, hvilke informationer, der blev delt med mail.ru - og hvad der kan være sket med de opsnappede data," siger senatoren ifølge CNN.  


Asien ryster nervøsiteten af sig

Meget tyder på, at de asiatiske aktiemarkeder er i stand til at ryste noget af uroen af sig, efter at USA's præsident Donald Trump tidligere på ugen har lagt op til yderligere 200 mia. dollar i afgifter på kinesiske varer.

På de kanter har handelen allerede været i gang i nogen tid. Ogkring klokken 5.30 lå alle de ledende indeks i bl.a. Kina, Japan og Korea i plus.

Og det er siden fortsat ad samme spor, så det japanske Nikkei-indeks ved 6-tiden (dansk tid) lå til et plus på 1,19 pct., men det kinesiske Hang Seng i Hong Kong lå i plus 0,64 pct.  

Amerikanske aktier i rødt

Den yderligere skærpede tofronts-handelskrig mellem USA og Kina og USA og Europa gav igår de amerikanske aktier en kajeryster og fik dermed brudt den ellers positive stemning hos investorerne, der har givet flotte grønne tal på aktie-skærmene, men som igår blev erstattet af røde.

Energi-producenterne faldt i kurs og trak S&P 500 med sig ned på grund af frugten for mindre efterspørgsel efter energi og materialer i en verden, hvor hjulene måske vil komme til at løbe langsommere rundt på grund af handelskrigen. Og olieprisen faldt da også mod et niveau på 70 dollar, mens dollaren til gengæld steg i kurs.

Samlet set blev det til et tab på 0,7 pct. til kurs 2.774 for S&P 500, mens Dow Jones indkasserede et tab på 0,9 pct. til indeks 24.701.
Nasdaq-indekset lukkede i minus 0,5 pct. i indeks 7.716. 
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner