Penge Af
Spændingerne mellem Kina og USA er igen blusset op onsdag, og handelskrigen mellem de to store økonomier sender investorerne på de finansielle markeder på jagt efter sikkerhed.

Seneste nyt er, at USA vil indføre nye toldsatser på en række kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar, og Kina varsler gengæld. Det giver rift om statsobligationer, som næsten alle stiger i kurs og dermed giver lavere effektiv rente.

Den toneangivende tiårige danske rente er eksempelvis presset ned på 0,32 pct., eller godt 2 basispoint under tirsdagens lukkeniveau, efter at den var nede at vende tæt på 0,31 pct. tidligere onsdag.

Tirsdag var handelskrigen ellers trådt i baggrunden, og det satte gang i risikoappetitten, hvilket afspejlede sig i stigende aktier i særligt Europa, men også i USA. Men onsdag er billedet omvendt.

Der kan i løbet af dagen komme handelspolitiske udtalelser fra NATO-topmødet, som skydes i gang onsdag, selv om politikerne burde diskutere forsvarsbudgetter.

"Topmødet kan også give en dugfrisk temperaturmåling på klimaet mellem verdens regeringsledere. Viser temperaturmålingen en kølig stemning, kan det være et signal om, at en forhandlingsløsning på den handelspolitiske scene har lange udsigter," skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Derudover byder dagen på taler fra flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank, og onsdag eftermiddag kan investorerne få nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser og engroslagre.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner