Penge Af
Spændingerne mellem Kina og USA er igen blusset op onsdag, og handelskrigen mellem de to store økonomier sender investorerne på de finansielle markeder på jagt efter sikkerhed.

Seneste nyt er, at USA vil indføre nye toldsatser på en række kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar, og Kina varsler gengæld. Det giver rift om statsobligationer, som næsten alle stiger i kurs og dermed giver lavere effektiv rente.

Den toneangivende tiårige danske rente er eksempelvis presset ned på 0,32 pct., eller godt 2 basispoint under tirsdagens lukkeniveau, efter at den var nede at vende tæt på 0,31 pct. tidligere onsdag.

Tirsdag var handelskrigen ellers trådt i baggrunden, og det satte gang i risikoappetitten, hvilket afspejlede sig i stigende aktier i særligt Europa, men også i USA. Men onsdag er billedet omvendt.

Der kan i løbet af dagen komme handelspolitiske udtalelser fra NATO-topmødet, som skydes i gang onsdag, selv om politikerne burde diskutere forsvarsbudgetter.

"Topmødet kan også give en dugfrisk temperaturmåling på klimaet mellem verdens regeringsledere. Viser temperaturmålingen en kølig stemning, kan det være et signal om, at en forhandlingsløsning på den handelspolitiske scene har lange udsigter," skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Derudover byder dagen på taler fra flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank, og onsdag eftermiddag kan investorerne få nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser og engroslagre.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Markedet løftet af Trumps lave toldsatser

Stenrig Novo-fond køber hurtigtvoksende selskab i milliardhandel

Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Enighed i rød blok: Klar til at omgøre medieforlig efter valg

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag