Enorm forskel på lånetilbud fra kommune til kommune
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er en kolossalt stor forskel på størrelsen af de lånetilbud, som danskerne får, når de skal købe en bolig.

I landets dyreste kommuner lyder det gennemsnitlige lånetilbud til et boligkøb på knap 3 mio. kr., mens det er ca. 650.000 kr. på Lolland, som er den billigste kommune.

Oplysningerne stammer fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

Her kan man bl.a. konstatere, at der i det seneste halve år i gennemsnit er givet 17.787 lånetilbud om måneden, blandt andet til omlægninger, tillægslån og lån til boligkøb.

Og i en meddelelse fra foreningen siger Peter Jayaswal, der er direktør for ejendomsfinansiering:

"Den store forskel i lånebehovet til boligkøb afspejler hovedsageligt, at boliger i de store byer koster meget mere end i resten af landet.

Hvis man ser bort fra lånebehovet i de store byer, er forskellene meget mindre. I otte ud af ti kommuner uden for de store byer ligger lånetilbuddene således i intervallet 900.000-1.500.000 kr."

Ifølge foreningen afspejler den store forskel i lånebehovet til boligkøb hovedsagelig, at boliger i de store byer koster meget mere end i resten af landet.  

Hvis man ser bort fra lånebehovet i de store byer, er forskellene meget mindre. I otte ud af ti kommuner uden for de store byer ligger lånetilbuddene således i intervallet 900.000-1.500.000 kr.

De største lånetilbud finder man i Gentofte, hvor de over de seneste seks måneder har ligget på gennemsnitligt 2.948.695 kr. 

Se flere detaljer om de enkelte kommuner her.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag

Novo-chef efter fyringer: "Vi går ind i en ny æra, hvor ingen virksomheder har været før"

TV 2 indgår partnerskab med tv-udbyderne Stofa og Boxer

Ikea får opgraderet sine vindmøller af Vestas