Enorm forskel på lånetilbud fra kommune til kommune
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er en kolossalt stor forskel på størrelsen af de lånetilbud, som danskerne får, når de skal købe en bolig.

I landets dyreste kommuner lyder det gennemsnitlige lånetilbud til et boligkøb på knap 3 mio. kr., mens det er ca. 650.000 kr. på Lolland, som er den billigste kommune.

Oplysningerne stammer fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

Her kan man bl.a. konstatere, at der i det seneste halve år i gennemsnit er givet 17.787 lånetilbud om måneden, blandt andet til omlægninger, tillægslån og lån til boligkøb.

Og i en meddelelse fra foreningen siger Peter Jayaswal, der er direktør for ejendomsfinansiering:

"Den store forskel i lånebehovet til boligkøb afspejler hovedsageligt, at boliger i de store byer koster meget mere end i resten af landet.

Hvis man ser bort fra lånebehovet i de store byer, er forskellene meget mindre. I otte ud af ti kommuner uden for de store byer ligger lånetilbuddene således i intervallet 900.000-1.500.000 kr."

Ifølge foreningen afspejler den store forskel i lånebehovet til boligkøb hovedsagelig, at boliger i de store byer koster meget mere end i resten af landet.  

Hvis man ser bort fra lånebehovet i de store byer, er forskellene meget mindre. I otte ud af ti kommuner uden for de store byer ligger lånetilbuddene således i intervallet 900.000-1.500.000 kr.

De største lånetilbud finder man i Gentofte, hvor de over de seneste seks måneder har ligget på gennemsnitligt 2.948.695 kr. 

Se flere detaljer om de enkelte kommuner her.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner