Markeder Af
Regnskabssæsonen blev så småt løbet i gang tirsdag med halvårstal fra Tryg, der sendte aktien lidt op. William Demant lyste klart i toppen oven på en positiv anbefaling.

C25-indekset endte med en stigning på 1,0 pct. i indeks 1120,89.

- Der hersker en underliggende god stemning tirsdag, hvor handelskrigen er rykket lidt tilbage i markedernes bevidsthed. Den kan dog hurtigt dukke op igen, siger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje til Ritzau Finans.

Tryg kom på bundlinjen dårligere ud af andet kvartal af 2018 end ventet, men det skyldtes primært et overraskende negativt investeringsafkast. Derimod kom resultatet af forsikringsdriften ud på 846 mio. kr. og skød over analytikernes estimat på 778 mio. kr.

- Jeg synes ikke, at aktien belønnes for at have leveret flot på forsikringsdriften og på combined ratio, siger Christian Thatje.

Tryg steg 0,5 pct. til 153,40 kr.

Øverst i C25-indekset endte William Demant Holding, med hjælp fra at Bank of America Merrill Lynch har indledt dækning af GN Group og WDH med sidstnævnte som klar favorit.

WDH steg 3,9 pct. til 278 kr., mens GN kun steg 0,2 pct. til 295 kr.

A.P. Møller-Mærsk havde en dårlig tirsdag. Banken HSBC vurderer, at Mærsk-aktien er blevet billig, men at der stadig lurer farer i horisonten i form af handelskrig og overkapacitet, som gør bankens analytikere varsomme over for at investere i containerrederiet.

HSBC-analytikerne sætter et kursmål på 9100 kr. - mod tidligere 10.400 kr. Selv om det indikerer, at aktien skal stige godt 17 pct. fra dagskursen, ændrer de ikke på anbefalingen "hold". Mærsk B faldt 1,1 pct. til 7796 kr.

Roen på finansmarkederne, hvor handelskrigen er gemt om ikke glemt, resulterede tirsdag i svagt stigende renter. Den fortsat gode stemning på aktiemarkederne gav større risikolyst.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte tirsdag i overkanten af 0,33 pct., hvilket var godt 1 basispoint højere end mandag, hvor renten steg 2 basispoint.

Rentestigningerne i Danmark havde med den brede pensel samme størrelse som i Frankrig, Tyskland og Sverige.

Dagens væsentligste nøgletal var det tyske ZEW-indeks, der godt nok skuffede, men markedet reagerede ikke på, at sortsynet er på vej tilbage i det tyske erhvervsliv.

ZEW-indeksets forventningsdel for juli faldt til minus 24,7 fra minus 16,1 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News kun ventet et fald til minus 18,9. Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt ligeledes til 72,4 fra 80,6. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 78,1.

Fra Danmark kom der tal for inflationen i juni. De danske forbrugerpriser steg i juni med 1,1 pct. på årsbasis, viste tal fra Danmarks Statistik. Dermed var inflationen som ventet uændret, da årsstigningstakten i maj lå på samme niveau.

/ritzau/FINANS

Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Nye butikker presser Søstrene Grenes overskud: "Vi regnede med at gøre det bedre så vi står ikke med armene over hovedet"

Søstrene Grene dropper plan om 500 butikker

Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"

Politikere efter banebrydende aftale om betalinger: Vi får nu redskaberne til at styre urimeligt høje priser