Usikkerhed på markedet får Danske Bank til at skrue op for danske aktier
Danske aktier står til comeback ifølge Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.
Foto: Steven Achiam
Skulle din portefølje lide af for mange danske aktier, er der godt nyt fra Danske Bank, der netop har valgt at skrue op for vægten af danske aktier fra undervægt til neutral vægt.

Banken forventer fremover en mere positiv udvikling for de danske aktier, der siden september 2017, hvor banken undervægtede de danske aktier, er faldet med 2 pct., mens de globale aktier er steget med 8 pct.

"Årsagen skyldes bl.a. sammensætningen af det danske aktiemarked, som vægter tungt i defensive aktier set i forhold til globale aktier," siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

"Defensive aktier viser som regel deres styrke i nedgangstider og i perioder med stor usikkerhed – og sidstnævnte er netop, hvor vi befinder os i øjeblikket," siger Lars Skovgaard.

Flere fronter med usikkerhed

Usikkerheden kommer fra flere fronter.

Den tydeligste er handelskrigen, som USA's præsident, Donald Trump, i stort omfang orkestrerer, mens Kina, Canada, Mexico og Europa følger med i form af modtræk til USA.

Samtidig er sommeren kendt for at være et tyndt marked, hvor en mindre handelsvolumen kan sætte store svingninger i markedet end under normale forhold, dertil kommer regnskabssæsonen, der for alvor skydes i gang i næste uge, hvor store banker som amerikanske JP Morgan Chase, Wells Fargo og Citigroup lander deres halvårsregnskab.

"Indtil en løsning på handelsstriden falder på plads, kan vi opleve, at virksomheder holder igen med nye investeringer og dæmper deres forventninger til fremtiden. Det kan medføre skuffende udmeldinger fra en række selskaber, når den kommende regnskabssæson skydes i gang i USA," siger Lars Skovgaard Andersen.

Skulle selskaberne skuffe investorerne i det tynde sommermarked, er der med andre ord rigeligt med kræfter til at skubbe kurserne.

"Dermed kan fundamentet være lagt for en periode med høj volatilitet, hvor danske aktier potentielt kan outperforme europæiske aktier," siger han og tilføjer, at danske aktier historisk set ofte klarer sig bedre end europæiske aktier i perioder med stigende volatilitet.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kryptokollaps rammer Mærsk-veteraners sats

Kryptokollaps rammer Mærsk-veteraners sats

Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Stenrig Novo-fond køber hurtigtvoksende selskab i milliardhandel

Enighed i rød blok: Klar til at omgøre medieforlig efter valg

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse