Usikkerhed på markedet får Danske Bank til at skrue op for danske aktier
Danske aktier står til comeback ifølge Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.
Foto: Steven Achiam
Skulle din portefølje lide af for mange danske aktier, er der godt nyt fra Danske Bank, der netop har valgt at skrue op for vægten af danske aktier fra undervægt til neutral vægt.

Banken forventer fremover en mere positiv udvikling for de danske aktier, der siden september 2017, hvor banken undervægtede de danske aktier, er faldet med 2 pct., mens de globale aktier er steget med 8 pct.

"Årsagen skyldes bl.a. sammensætningen af det danske aktiemarked, som vægter tungt i defensive aktier set i forhold til globale aktier," siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

"Defensive aktier viser som regel deres styrke i nedgangstider og i perioder med stor usikkerhed – og sidstnævnte er netop, hvor vi befinder os i øjeblikket," siger Lars Skovgaard.

Flere fronter med usikkerhed

Usikkerheden kommer fra flere fronter.

Den tydeligste er handelskrigen, som USA's præsident, Donald Trump, i stort omfang orkestrerer, mens Kina, Canada, Mexico og Europa følger med i form af modtræk til USA.

Samtidig er sommeren kendt for at være et tyndt marked, hvor en mindre handelsvolumen kan sætte store svingninger i markedet end under normale forhold, dertil kommer regnskabssæsonen, der for alvor skydes i gang i næste uge, hvor store banker som amerikanske JP Morgan Chase, Wells Fargo og Citigroup lander deres halvårsregnskab.

"Indtil en løsning på handelsstriden falder på plads, kan vi opleve, at virksomheder holder igen med nye investeringer og dæmper deres forventninger til fremtiden. Det kan medføre skuffende udmeldinger fra en række selskaber, når den kommende regnskabssæson skydes i gang i USA," siger Lars Skovgaard Andersen.

Skulle selskaberne skuffe investorerne i det tynde sommermarked, er der med andre ord rigeligt med kræfter til at skubbe kurserne.

"Dermed kan fundamentet være lagt for en periode med høj volatilitet, hvor danske aktier potentielt kan outperforme europæiske aktier," siger han og tilføjer, at danske aktier historisk set ofte klarer sig bedre end europæiske aktier i perioder med stigende volatilitet.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner