Aktier: Vestas blandt topscorerne på positiv dag for C25
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Penge Af
Investorerne fik tirsdag mere risikoappetit, og det betød, at det danske eliteindeks, C25, steg 0,8 pct. til 1098,98.

Øverst var blandet andet Vestas, der steg 1,9 pct. til 392,40 kr. Vestas kunne tirsdag fortælle, at man har foretaget sig ændringer i selskabets kinesiske organisation for at være bedre rustet til ændringer i det kinesiske auktionssystem.

Markedsdeltagerne handlede vel vidende, at CSU og CDU, to af koalitionsparterne i den tyske regering, var blevet enige om en aftale på flygtninge- og migrationsområdet. Aftalen reducerede frygten for et tysk regeringssammenbrud.

Det var også årsagen til den generelle lyst til at investere i danske C25-selskaber, forklarer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

"I Tyskland blev en del brændende politiske uro i går aftes slukket med aftalen mellem CDU og CSU. Det giver stigninger i det meste af Europa i dag," siger Ole Kjær Jensen.

B&O steg efter løftet anbefaling

Det danske teknologiselskab Bang & Olufsen steg tirsdag med 3,7 pct. til 141,20 kr. Finanshuset ABG Sundal Collier løftede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er dog sænket til 170 kr. fra 175 kr.

"Vi sænker faktisk estimaterne en smule. Men vi tror stadig på den her turnaround, som har udspillet sig de sidste mange kvartaler, hvor vi begynder at se, at B&O rent faktisk tjener penge på bundlinjen," siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG til Ritzau Finans.

I Jyske Bank blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne mødtes med bankens ledelse for at få godkendt en ekstraordinær udbyttebetaling på 500 mio. kr. Der var dog ikke mødt nok aktionærer op, så der skal afholdes endnu en ekstraordinær generalforsamling. Jyske Bank-aktien steg 0,6 pct. til 351,20 kr.

Lundbeck steg tirsdag 1,6 pct. til 441,20 kr. Mandag offentliggjorde medicinalselskabet navnet på sin nye administrerende direktør, der afløser tidligere topchef Kåre Schultz. Den nye direktør er 56-årige Deborah Dunsire, der kommer fra en stilling som administrerende direktør hos det amerikanske biotekselskab Xtuit Pharmaceuticals.

Nyudnævnelsen blev ikke modtaget med jubel blandt aktionærerne, der mandag sendte Lundbeck i bunden af C25-indekset med et fald på 3,1 pct.

Otte dages fald afløst af stigning

Mærsks B-aktie er de seneste 30 dage faldet over 21 pct. som følge af den ulmende handelskrig. Her har det dog også spillet ind, af konkurrenten Hapag-Lloyd har nedjusteret forventningerne til 2018 grundet stigende priser på brændstof, der har trykket indtjeningen i det tyske selskab.

Faldet hos Mærsk blev dog tirsdag afløst af en stigning på 0,7 pct. til 7956 kr.

DSV har også været ramt af handelsspændingerne, og aktien står noteret for langt flere endagsfald end stigninger de seneste ti handelsdage, hvor aktien kun har lukket med gevinst to gange. Anderledes positivt så det ud tirsdag, hvor aktien steg 0,5 pct. til 511,80kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op