Valuta: Forsigtig start på andet halvår
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der bliver gået på listefødder mandag morgen på de internationale valutamarkeder.

Starten på andet halvår tegner ikke umiddelbart noget entydigt billede, mens markedsdeltagerne forsøger at evaluere den seneste udvikling i den lurende handelskrig, der mere og mere tegner sig til at blive et fuldstændigt kaos af øje-for-øje tariffer i eskalerende takt.

Senest har USA's præsident, Donald Trump, erklæret, at EU "måske" er lige så slem som Kina, når det gælder ubalancer i samhandlen.

Samtidig advarer EU-kommissionen om, at Donald Trumps trussel om at ramme bilimport med straftariffer risikerer at igangsætte en global gengældelse på helt op til 300 mia. dollar på amerikanske produkter.

Og General Motors advarer om, at hvis præsident Trump går videre med en ny bølge af straftakster, vil det give bagslag og resultere i "færre investeringer, færre job og lavere lønninger" for medarbejderne.

Præsident Trumps mange og uforudsigelige trusler er begyndt at vise effekt i det internationale finansielle system.

Den amerikanske dollars andel af verdens valutareserver faldt ifølge indberetningerne til Den Internationale Valutafond (IMF) til det laveste niveau i fire år i første kvartal, mens euro-, yuan- og sterling-andelen af reserverne steg.

Andelen af amerikanske dollar er faldet i fem på hinanden følgende kvartaler i takt med øgede forventninger om hurtigere vækst uden for USA, samt at store centralbanker vil overveje en reduktion af de nuværende stimuli.

Euro koster mandag morgen 1,1660 dollar mod 1,1670 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster 110,95 yen mod 110,80 yen fredag eftermiddag.

Dermed går der 129,35 yen på en euro mandag morgen mod 129,30 yen fredag eftermiddag.

Fra kinesisk side har Trumps trusler katalyseret en svækkelse af den kinesiske yuan, der kan bliver en vigtig faktor i Kinas tiltag til imødegåelse af amerikanske straftariffer.

Hidtil har centralbanken, People's Bank of China, ikke grebet ind over for den igangværende svækkelse af yuan, der har stået på siden Donald Trump skarpe retoriske linje tog til i april.

Det har ført til en svækkelse af yuan over for dollar på over 5 pct., hvilket under normale forhold ville have fået People's Bank of China til at reagere.

Dollar koster 6,6330 onshore yuan mandag morgen mod 6,6160 yuan fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May søger om udskydelse af brexit indtil 30. juni

Ekspert om hvidvasksag i andelskasse: "Nordea-sagen var det største beløb, vi har set indtil videre, og nu er der dobbelt op her"

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder