Penge Af
Det danske obligationsmarked indledte fredag med stigende renter som reaktion på en aftale mellem EU-landene for at dæmme op for migrationen til Europa, men efter at have toppet midt på formiddagen begyndte renterne stille og roligt at bakke igen - før de til slut bevægede sig under niveauet fra om torsdagen.

Renten på den tiårige danske statsobligation toppede i løbet af formiddagen i 0,36 pct. svarende til en stigning på 3 basispoint, men eftermiddagens tilbagefald sendte renten tilbage i 0,32 pct., som var 1 basispoint lavere end torsdag.

Den pressede tyske forbundskansler Angela Merkel kaldte sig selv "optimist" efter EU -landene migrantaftale, men spørgsmålet er, om aftalens indhold er nok til at tilfredsstille Tysklands indenrigsminister og leder af CSU, Horst Seehofer, som i midten af juni truede med at lukke grænsen for migranter, hvis Merkel ikke inden 1. juli havde fundet en europæisk løsning på migrationspolitikken.

Den umiddelbare vurdering på finansmarkedet var dog, at de politiske spændinger var blevet reduceret med aftalen, og euro oplevede da også en mærkbar styrkelse, mens aktierne steg - og renterne ligeså - til at starte med.

Markedsdeltagerne blev desuden præsenteret for et første estimat for udviklingen i forbrugerpriserne i eurozonen i juni. Det viste som ventet en inflation på 2,0 pct. mod 1,9 pct. måneden før. Kerneinflationen ligger dog blot på 1,0 pct., hvilket ligger langt fra målsætningen hos Den Europæiske Centralbank (ECB) om en inflation på tæt på, men under 2 pct.

Fra USA kom der ligeledes inflationstal. Den amerikanske centralbank, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, viste en stigningstakt på 2,0 pct. på årsbasis i maj, mens priserne steg med 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News estimeret en fremgang på 1,9 pct. på årsbasis og 0,2 pct. på månedsbasis.

/ritzau/FINANS



NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



  Forsiden lige nu


  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  Karsten Ree forsøgte at købe TV2 i milliardhandel: "Det lå jo lige til højrebenet"

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Mens du sov: Blandede markeder før handelsmøde i Washington

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld