Penge Af
Euro blev tidligt torsdag morgen kraftigt styrket mod dollar og andre valutaer, efter nyheden om at EU's regeringsledere var nået til enighed om en aftale, der skal begrænse migrantstrømmen samt øge grænsesikkerheden, og styrkelse er blevet fastholdt ud på eftermiddagen efter offentliggørelsen af forbrugerpristal fra både eurozonen og USA.

Ved 15-tiden koster euro 1,1660 dollar mod et niveau på 1,1575 torsdag ved 17-tiden, og hovedparten af stigningen ramte prompte omkring kl. 4.30 efter annonceringen af EU's migrantaftale, som vurderes at mindske de politiske spændinger mellem Italien og de øvrige EU-lande.

- Migrationsaftalen bør lette byrden for lande som Italien. Det reducerer risikoen for en nært forestående splittelse blandt EU-landene og opfattes som positivt for euro, siger valutaanalytiker Viraj Patel fra ING til Reuters.

Aftalen udløste en stigende risikoappetit generelt på finansmarkederne, og yen, som ofte bliver brugt som tilflugtsvaluta under perioder med uro, svækkedes over en bred kam. Den japanske valuta er over for euro fredag eftermiddag blevet svækket til 128,85 yen per euro fra et niveau på 127,80 yen umiddelbart før migrantaftalen kom i hus.

Fredagens nøgletal har ikke formået at ændre billedet nævneværdigt, og en stigning i forbrugerpriserne i eurozonen på 2,0 pct. i juni fra samme måned sidste år var da også helt i overensstemmelse med forventningerne hos analytikerne.

Tilsvarende pristal fra USA - dog for maj - bød heller ikke på de store overraskelser for markedet, som blev præsenteret for en kerneinflation på 2,0 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker