Børsnotering rykket efter krav fra tidligere ejer: Private investorer kaster sig over fynsk robotvirksomhed
Odicos adm. direktør, Anders Bundsgaard, (tv) sammen med teknisk direktør Asbjørn Søndergaard.
Foto: Maria Fonfara
Den fynske robotvirksomhed Odico, der går på Nasdaq First North i Danmark med første handelsdag 2. juli, er mere populær, end selskabet selv havde turde håbe på.

Investorerne har kastet sig over aktien, så den er overtegnet hele fire gange eller med 301,6 pct.

"Den er rigeligt overtegnet, og det er naturligvis positivt at blive overtegnet, men vi ender desværre også i en situation, hvor mange investorer kommer med, men de kommer med på en meget lille mængde aktier, og det er jo ikke så sjovt," siger Anders Bundsgaard, adm. direktør i Odico.

I alt har Odico tildelt aktier til 3632 aktiedepoter.

Odico har udviklet en robot til bl.a. byggebranchen, og med Odicos teknologi er det muligt at reducere materialebrug, produktionstid og i sidste ende penge i forhold til nuværende forhold.

Med overtegningen har professionelle og private investorer samlet tegnet for 120,4 mio. kr.

Odico udsteder 3.409.091 nye aktier til en udbudskurs på 8,80 kr. pr. aktie, hvilket giver et
bruttoprovenu til selskabet på 30 mio. kr. og en markedsværdi på 118 mio. kr., oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Millionkrav fra tidligere ejer

Overtegningen sker på baggrund af adskillige investormøder, hvor Odico ifølge direktøren er blevet positivt modtaget, men den sker også på baggrund af en mere alvorlig nyhed fra 21. juni, hvor Odico modtog et krav fra en tidlig kapitalejer i Odico.

Kravet er endnu ikke meldt ud endnu, men Odico forventer et krav på ca. 6,6 mio. kr.

"Det er grundløst," siger Anders Bundsgaard om kravet fra den tidligere ejer, som Odico allerede har indgået et forlig med på 2,2 mio. kr.

"Timingen kunne ikke være mere uheldig for os, men vi er alligevel blevet overtegnet, og vi har ingen data på, hvor mange der har valgt at annullere deres tegning af nye aktier," siger Anders Bundsgaard.

Kravet har dog betydet, at Odicos første handelsdag er rykket til fra 29. juni til 2. juli, så investorerne har haft mulighed for at annullere deres tegninger.

Tildelingen af de nye aktier

Free float, det vil sige andelen af aktiekapital, der ejes af de nye aktionærer, er opgjort til 25,4 pct., og pga. den massive overtegning har selskabet med sin finansielle rådgiver, Kapital Partner, valgt at fordele aktier på følgende måde:

Alle ordrer indtil 750 styk, svarende til 6600 kr., er tildelt 100 pct., alle ordrer til og med 500.000 kr. er reduceret til 7,5 pct. af det beløb, der overstiger 6600 kr., alle ordrer over 500.000 kr. er blevet reduceret individuelt baseret på selskabets vurdering.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kryptokollaps rammer Mærsk-veteraners sats

Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Stenrig Novo-fond køber hurtigtvoksende selskab i milliardhandel

Enighed i rød blok: Klar til at omgøre medieforlig efter valg

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse