Penge Af
Trods de seneste dages trusler om en mere omfattende handelskrig, stiger flere af de ledende indeks i Europa tirsdag middag.

Således stiger FTSE 100 i London, CAC 40 i Paris og Dax i Frankfurt alle med 0,5 pct. Det paneuropæiske indeks, Stoxx 600, går samme vej med en stigning på 0,4 pct.

Mere surt ser det ud på det danske marked, hvor C25 falder med 1,1 pct.

Trods stigningen tirsdag er Stoxx 600 samlet set faldet 2,7 pct. siden nytår. Det tillægges blandt andet skuffende økonomiske nøgletal fra eurozonen de seneste par måneder.

Overfor Reuters vurderer Chris Hiorns, der er kapitalforvalter ved Edentree, at billedet vil være anderledes og aktierne stige, hvis man ser en mere regulær og robust vækst i Europa.

- Noget, der kan udløse det, er, at Trump stopper sin handelskrig med Kina, siger Chris Hiorns til Reuters.

Øverst i det grønne Europa finder man den franske leverandør af betalingsløsninger, Ingenico Group, der ifølge Bloomberg News er i opkøbsspotlyset fra flere potentielle investorer. Bloomberg nævner blandt andet Bain Capital, der i 2014 var en af køberne af danske Nets.

Ingenico Group stiger 6,6 pct. 79,80 euro.

Nederst i indekset finder man et dansk islæt i form af medicoselskabet Ambu, der falder med 6,8 pct. til 209,40 kr. Aktien har vist store udsving, siden den blev en del af C25-indekset i sidste uge. Mandag steg den med 6,6 pct., efter at amerikanske JPMorgan ifølge Bloomberg indledte dækning af aktien med anbefalingen "overvægt".

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag