Penge Af
Den sociale mediegigant Facebook runder onsdag et skarpt aktiehjørne, da kursen for første gang har passeret 200 dollar for en aktie.

Dermed er selskabets markedsværdi løbet op i mere end 588 mia. dollar, og topchef Mark Zuckerberg øjner nu i horisonten Microsoft som det næste store jagttrofæ på listen, hvor Facebook i dag er femtestørst i S&P 500-indekset.

Microsoft har en værdi på børsen på 775 mia. dollar. Foran topper Apple med mere end 910 mia. dollar, mens Amazon ligger på 840 mia. dollar og Googles moderselskab, Alphabet, ligger i 815 mia. dollar.

Facebooks aktie er nu steget med 15 pct. i 2018. Det er ganske vist mindre end de knap 40 pct., som FANG-indekset har præsteret, men det vidner om, at skandalerne og de mange skriverier om datalæk ikke har slået selskabet i dørken. Siden bunden i marts er aktien gået 33 pct. op.

Bag fremgangen ligger investorernes tro på, at Messenger og Instagram fortsat vil kunne levere vækst til koncernen, skriver Bloomberg News. Instagram har netop rundet 1 mia. aktive brugere om måneden , oplyste Facebook onsdag.

Facebooks aktie er onsdag oppe med 2,6 pct. i 202,64 dollar.

ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner