Penge Af
Den sociale mediegigant Facebook runder onsdag et skarpt aktiehjørne, da kursen for første gang har passeret 200 dollar for en aktie.

Dermed er selskabets markedsværdi løbet op i mere end 588 mia. dollar, og topchef Mark Zuckerberg øjner nu i horisonten Microsoft som det næste store jagttrofæ på listen, hvor Facebook i dag er femtestørst i S&P 500-indekset.

Microsoft har en værdi på børsen på 775 mia. dollar. Foran topper Apple med mere end 910 mia. dollar, mens Amazon ligger på 840 mia. dollar og Googles moderselskab, Alphabet, ligger i 815 mia. dollar.

Facebooks aktie er nu steget med 15 pct. i 2018. Det er ganske vist mindre end de knap 40 pct., som FANG-indekset har præsteret, men det vidner om, at skandalerne og de mange skriverier om datalæk ikke har slået selskabet i dørken. Siden bunden i marts er aktien gået 33 pct. op.

Bag fremgangen ligger investorernes tro på, at Messenger og Instagram fortsat vil kunne levere vækst til koncernen, skriver Bloomberg News. Instagram har netop rundet 1 mia. aktive brugere om måneden , oplyste Facebook onsdag.

Facebooks aktie er onsdag oppe med 2,6 pct. i 202,64 dollar.

ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lars Nørholt erkender løgn efter afspilning af hemmelig aflytning

Straarup fåmælt om hvidvasksagen i Danske Bank: "Nej, det er for længe siden"

Finanstilsynet genåbner sag: Vi blev vildledt af Danske Bank - nu skal hovedet på blokken

Analytikere efter Danske Banks hvidvaskrapport: Køb

Belgiske eksperter i gruppesøgsmål vil have uvildig granskning af Danske Bank

Mørke skyer i OECD's krystalkugle: Den globale vækst skrumper

Overblik: Storm af nye kursmål til Danske Bank efter hvidvaskrapport

Finanstilsynet genåbner undersøgelse af Danske Bank

Financial Times om Danske Bank: "Noget af den mest skammelige bankadfærd i Europa de seneste år"