Penge Af
Der er grønt på New Yorks børser i de første handelsminutter onsdag.

USA, Kina og EU bytter sværdslag i den begyndende handelskrig, og det har fået investorerne til at frygte konsekvenserne for handel og vækst.

Men efter flere dage i træk med fald har investorerne fået pulsen ned og købelysten tilbage onsdag. De tre toneangivende indeks i USA - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - åbner med stigninger på mellem 0,3 pct. og 0,6 pct. efter få minutter.

S&P 500 er ellers faldet både fredag, mandag og tirsdag, mens Dow Jones-indeksets over 30 af de tungeste aktier har været i bakgear siden tirsdag i sidste uge.

Netop Dow Jones står desuden over for en udskiftning. General Electric (GE) må næste uge forlade indekset efter 110 år i træk som en del af det fine selskab. Det er med til at presse GE-aktien, som i forvejen er mere end halveret i værdi det seneste år. Den går 1 pct. tilbage til 12,83 dollar.

GE's afløser i Dow Jones, apotekerkæden Walgreens, stiger omvendt 2,9 pct. til 66,45 dollar.

I medieverdenen er der store nyheder, idet Twenty-First Century Fox ser ud til at blive købt af Disney, der har lagt et forbedret bud på selskabet, som også er ombejlet af Comcast. Det sender Fox-aktien op med 6,3 pct. til 47,54 dollar, mens Disney ligger 1,2 pct. højere i 107,33 dollar.

Comcast klarer sig dog også pænt med en stigning på 1,0 pct.

Starbucks ligger til gengæld til et fald på 4,7 pct. oven på skuffende kvartalstal fra den store kaffekæde. Prognosen for salget i indværende kvartal lå et stykke under analytikernes forhåbninger.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner