Penge Af
Der er grønt på New Yorks børser i de første handelsminutter onsdag.

USA, Kina og EU bytter sværdslag i den begyndende handelskrig, og det har fået investorerne til at frygte konsekvenserne for handel og vækst.

Men efter flere dage i træk med fald har investorerne fået pulsen ned og købelysten tilbage onsdag. De tre toneangivende indeks i USA - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - åbner med stigninger på mellem 0,3 pct. og 0,6 pct. efter få minutter.

S&P 500 er ellers faldet både fredag, mandag og tirsdag, mens Dow Jones-indeksets over 30 af de tungeste aktier har været i bakgear siden tirsdag i sidste uge.

Netop Dow Jones står desuden over for en udskiftning. General Electric (GE) må næste uge forlade indekset efter 110 år i træk som en del af det fine selskab. Det er med til at presse GE-aktien, som i forvejen er mere end halveret i værdi det seneste år. Den går 1 pct. tilbage til 12,83 dollar.

GE's afløser i Dow Jones, apotekerkæden Walgreens, stiger omvendt 2,9 pct. til 66,45 dollar.

I medieverdenen er der store nyheder, idet Twenty-First Century Fox ser ud til at blive købt af Disney, der har lagt et forbedret bud på selskabet, som også er ombejlet af Comcast. Det sender Fox-aktien op med 6,3 pct. til 47,54 dollar, mens Disney ligger 1,2 pct. højere i 107,33 dollar.

Comcast klarer sig dog også pænt med en stigning på 1,0 pct.

Starbucks ligger til gengæld til et fald på 4,7 pct. oven på skuffende kvartalstal fra den store kaffekæde. Prognosen for salget i indværende kvartal lå et stykke under analytikernes forhåbninger.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Politiet afspiller hemmelig aflytning: Lars Nørholt erkender løgn

Analytikere efter Danske Banks hvidvaskrapport: Køb

Belgiske eksperter i gruppesøgsmål vil have uvildig granskning af Danske Bank

Overblik: Storm af nye kursmål til Danske Bank efter hvidvaskrapport

Mørke skyer i OECD's krystalkugle: Den globale vækst skrumper

Finanstilsynet genåbner undersøgelse af Danske Bank

Financial Times om Danske Bank: "Noget af den mest skammelige bankadfærd i Europa de seneste år"

Investorer sender Danske Bank i toppen af C25-indeks

Løkke om brexit: May har ikke fået mig til at tro på snarlig løsning