USA: Megahandel i Hollywood giver rekord til Nasdaq
Penge Af
De to amerikanske indeks Nasdaq og S&P500 steg for fjerde gang på fem dag efter at række store handler inden for medier og teknologi-aktier. Det skabte aktivitet og  Nasdaq røg endda op i sit højeste niveau nogensinde.

Onsdag godkendte en dommer handlen mellem AT&T og Time Warner. En dag efter kom Comcast så med en bud på 65 mia. dollar for flere af Twenty Century Fox' afdelinger. Et bud på at kunne matche rivalen Disney styrke.

Resultatet var, at Nasdaq steg med 0,85 pct. og sluttede på kurs 7761. Det var særlig  Facebook, Netflix og Google moderselskabet Alphabet, der løftede indekset. 
S&P500 steg 0,25 pct.
Dow Jones lå relativt fladt med en fald på 0,09 pct.

Dagen var i øvrigt præget af den meldinger som centralbanker i både USA og Europa er kommet med. Onsdag annoncerde den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at de amerikanske renter sandsynligvis vil blive hævet fire gange i løbet af 2018. Tidligere var udmeldingen tre.

Torsdag sagde ECB-chefen Mario Draghi, at de 19 eurolandes fælles centralbank vil ophøre med hvad, der er kaldt Europas største pengepolitiker eksperiment, det såkaldte Quantitative Easing, QE, eller kvantitative lempelser. Opkøb af især statsobligationer siden marts, 2015 for nu over 2550 mia. euro.
Eksperimentet slutter ved udgangen af året.

Efter et todages møde i Den Japanske Centralbank forventes det, at centralbanken vil komme med en udmelding om fremtiden for den japanske rentepolitik. Der har været særlig fokus på udviklingen af den japanske inflation, som i april faldt ned på 0,7 pct., hvilket er under det mål på 2 pct., som centralbanken har sat sig. Japan har kæmpet med deflation, kaldet "den japanske syge". 

I Europa steg Stoxx Europe 600 med 1,2 pct. oven på meldingerne fra Den Europæiske Centralbank.


NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder