Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, svækkes torsdag eftermiddag, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) har fastholdt sin rente og samtidig forlænget sit opkøb af statsobligationer til og med december.

Programmet, der i øjeblikket vedrører opkøb af statsobligationer for 30 mia. euro om måneden, stod ellers til at udløbe i september. Men centralbanken med Mario Draghi i spidsen har altså besluttet, at det er bedst at fortsætte opkøbene i også fjerde kvartal, hvor de månedlige opkøb dog halveres til 15 mia. euro.

 Sammen med forlængelsen af opkøbsprogrammet har centralbanken holdt fast i det lave renteniveau, hvilket også var ventet blandt økonomerne ifølge Bloomberg News. Oveni har Mario Draghi og kollegerne varslet, at der ikke skal røres ved renterne før tidligst efter næste sommer.

- I en ny formulering siger Draghi og co. nu, at renten bliver holdt uændret igennem sommeren 2019. Mange har hidtil ventet, at renten ville blive hævet omkring midten af 2019, men det er nu udskudt i hvert fald til september 2019.

- Den udskudte renteforhøjelse har presset obligationsrenterne ned og svækket euroen, siger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Torsdag eftermiddag skal der 1,1731 dollar til at købe en euro mod 1,1772 dollar onsdag eftermiddag og omtrent 1,1820 dollar kort før rentemeddelelsen. Samtidig koster dollar 110,10 yen mod 110,43 yen onsdag eftermiddag.

Ligesom det er tilfældet torsdag eftermiddag, så blev dollar onsdag aften kortvarigt styrket over for euro i forlængelse af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det skete efter en ventet renteforhøjelse og varsling om fire renteforhøjelser i år mod tidligere tre.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sagsøgt for udbyttesvindel: Jeg har aldrig talt med Shah

Nordea og Danske Bank: "Ingen planer om færre filialer"

Per Hansen: Musk er et must for Tesla

Forbrugerråd: Konkurrencen fungerer ikke i tandlægebranchen

Falck-boss tilfreds i nyt regnskab: Men der er lang vej igen

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Pandora og A.P. Møller - Mærsk til tops i grønt C25

"Vi var et tohovedet monster der gjorde alt sammen"

Mette Frederiksen dykker kraftigt på troværdighed i statsministerduel