Penge Af
Den amerikanske dollar styrkes onsdag morgen til det stærkeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, hvor banken ventes at stramme pengepolitikken.

Den altoverskyggende vurdering i markedet er, at Federal Reserve i forbindelse med rentemødet kommer til at hæve den ledende rente med 25 basispoint til 1,75-2,00 pct. Den vurdering fik ekstra brændstof oven på tirsdagens amerikanske inflationstal, der som ventet afslørede tiltagende inflation og en samlet årsstigningstakt på 2,8 pct. i maj mod 2,5 pct. i april.

- Skulle chefen for den amerikanske forbundsbank, Powell, være det mindste i tvivl om renten skal hæves i morgen (onsdag aften, red.), behøvede han blot at kigge på dagens (tirsdagens, red.) inflationstal fra USA, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Kerneinflationen, der opgøres eksklusive energi og fødevarer, steg 0,2 pct. i maj i forhold til april, og på årsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 2,2 pct. Begge stigninger var som ventet ifølge indsamlede estimater fra Bloomberg News.

- Det cementerer, at Powell vil trykke på renteknappen i morgen (onsdag aften, red.) for syvende gang siden finanskrisen. Det vil løfte styringsrenten til 1,75-2,0 pct., når renten er blevet hævet med 0,25 pct.point, skrev Mathias Rømer Sproegel.

Onsdag morgen koster en euro 1,1744 dollar mod 1,1788 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,67 yen mod 110,18 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sagsøgt for udbyttesvindel: Jeg har aldrig talt med Shah

Nordea og Danske Bank: "Ingen planer om færre filialer"

Per Hansen: Musk er et must for Tesla

Forbrugerråd: Konkurrencen fungerer ikke i tandlægebranchen

Falck-boss tilfreds i nyt regnskab: Men der er lang vej igen

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Pandora og A.P. Møller - Mærsk til tops i grønt C25

"Vi var et tohovedet monster der gjorde alt sammen"

Mette Frederiksen dykker kraftigt på troværdighed i statsministerduel