Penge Af
Den amerikanske dollar styrkes onsdag morgen til det stærkeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, hvor banken ventes at stramme pengepolitikken.

Den altoverskyggende vurdering i markedet er, at Federal Reserve i forbindelse med rentemødet kommer til at hæve den ledende rente med 25 basispoint til 1,75-2,00 pct. Den vurdering fik ekstra brændstof oven på tirsdagens amerikanske inflationstal, der som ventet afslørede tiltagende inflation og en samlet årsstigningstakt på 2,8 pct. i maj mod 2,5 pct. i april.

- Skulle chefen for den amerikanske forbundsbank, Powell, være det mindste i tvivl om renten skal hæves i morgen (onsdag aften, red.), behøvede han blot at kigge på dagens (tirsdagens, red.) inflationstal fra USA, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Kerneinflationen, der opgøres eksklusive energi og fødevarer, steg 0,2 pct. i maj i forhold til april, og på årsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 2,2 pct. Begge stigninger var som ventet ifølge indsamlede estimater fra Bloomberg News.

- Det cementerer, at Powell vil trykke på renteknappen i morgen (onsdag aften, red.) for syvende gang siden finanskrisen. Det vil løfte styringsrenten til 1,75-2,0 pct., når renten er blevet hævet med 0,25 pct.point, skrev Mathias Rømer Sproegel.

Onsdag morgen koster en euro 1,1744 dollar mod 1,1788 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,67 yen mod 110,18 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Først faldt de amerikanske aktier dybt - så kom de godt igen: Apple endte 0,7 pct. oppe

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Analyse: Beroligende ord fra EU redder ikke May

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam

Storbank: Læger aner firdobling af Novos vækstmarked

Mange uenige med Jarlov: Massiv kritik af rapport om revisionspligt

Analyse: Hvem skal være topchef, Dybvad?