Penge Af
Der er overvejende kursfald på de asiatiske børser, da investorerne holder igen forud for fredag, hvor USA angiveligt skulle offentliggøre en liste over kinesiske varer, der bliver pålagt amerikansk told på 25 pct. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Derudover bliver der kigget frem afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afrundet onsdag aften og ventes at byde på en stramning af pengepolitikken, hvilket vil udløse en renteforhøjelse.

- For asiatiske aktier er told den største kilde til bekymring på kort sigt, siger seniorstrateg Yukino Yamada fra børsmægleren Daiwa Securities til nyhedsbureauet Reuters.

Bag sig har investorerne et på papiret vellykket topmøde mellem Nordkorea og USA tirsdag, som blandt andet mundede ud i en aftale om at starte en nedrustning på Den Koreanske Halvø.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks, der ikke har Japan med, ligger til en tilbagegang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Til gengæld stiger det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, 0,5 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 falder 0,8 pct. og 0,7 pct.

Blandt selskaberne er der fokus på teleselskabet ZTE, som siden april har været pålagt sanktioner af USA som følge af handel med Iran og Nordkorea.

I sidste uge nåede selskabet til enighed med myndighederne, hvilket blandt andet betyder en bøde på 1 mia. dollar samt en indbetaling på 400 mio. dollar, der skal gå til eventuelle fremtidige overtrædelser af reglerne.

I mellemtiden har aktien været suspenderet for handel på børsen i Hong Kong, men det er ophævet tirsdag, hvilket åbner for et kursfald på hele 39 pct.

Nintento har også en skuffende børsdag, da investorerne er skuffede over en præsentation, selskabet har afholdt ved messen E3 2018 i Los Angeles, da det nye spil til Nintendo Switch ikke bød på nogle store nyheder. Aktien falder omkring 7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,5
Hongkongs Hang Seng -0,6
China Shanghai Composite -0,8
China CSI 300 -0,7
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi -0,1
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI -0,9
Sydney ASX 200 -0,6


Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Først faldt de amerikanske aktier dybt - så kom de godt igen: Apple endte 0,7 pct. oppe

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Analyse: Beroligende ord fra EU redder ikke May

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam

Storbank: Læger aner firdobling af Novos vækstmarked

Mange uenige med Jarlov: Massiv kritik af rapport om revisionspligt

Analyse: Hvem skal være topchef, Dybvad?