Penge Af
Der er overvejende kursfald på de asiatiske børser, da investorerne holder igen forud for fredag, hvor USA angiveligt skulle offentliggøre en liste over kinesiske varer, der bliver pålagt amerikansk told på 25 pct. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Derudover bliver der kigget frem afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afrundet onsdag aften og ventes at byde på en stramning af pengepolitikken, hvilket vil udløse en renteforhøjelse.

- For asiatiske aktier er told den største kilde til bekymring på kort sigt, siger seniorstrateg Yukino Yamada fra børsmægleren Daiwa Securities til nyhedsbureauet Reuters.

Bag sig har investorerne et på papiret vellykket topmøde mellem Nordkorea og USA tirsdag, som blandt andet mundede ud i en aftale om at starte en nedrustning på Den Koreanske Halvø.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks, der ikke har Japan med, ligger til en tilbagegang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Til gengæld stiger det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, 0,5 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 falder 0,8 pct. og 0,7 pct.

Blandt selskaberne er der fokus på teleselskabet ZTE, som siden april har været pålagt sanktioner af USA som følge af handel med Iran og Nordkorea.

I sidste uge nåede selskabet til enighed med myndighederne, hvilket blandt andet betyder en bøde på 1 mia. dollar samt en indbetaling på 400 mio. dollar, der skal gå til eventuelle fremtidige overtrædelser af reglerne.

I mellemtiden har aktien været suspenderet for handel på børsen i Hong Kong, men det er ophævet tirsdag, hvilket åbner for et kursfald på hele 39 pct.

Nintento har også en skuffende børsdag, da investorerne er skuffede over en præsentation, selskabet har afholdt ved messen E3 2018 i Los Angeles, da det nye spil til Nintendo Switch ikke bød på nogle store nyheder. Aktien falder omkring 7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,5
Hongkongs Hang Seng -0,6
China Shanghai Composite -0,8
China CSI 300 -0,7
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi -0,1
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI -0,9
Sydney ASX 200 -0,6


Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sagsøgt for udbyttesvindel: Jeg har aldrig talt med Shah

Nordea og Danske Bank: "Ingen planer om færre filialer"

Per Hansen: Musk er et must for Tesla

Forbrugerråd: Konkurrencen fungerer ikke i tandlægebranchen

Falck-boss tilfreds i nyt regnskab: Men der er lang vej igen

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Pandora og A.P. Møller - Mærsk til tops i grønt C25

"Vi var et tohovedet monster der gjorde alt sammen"

Mette Frederiksen dykker kraftigt på troværdighed i statsministerduel