USA: AT&T-afgørelse løber med opmærksomheden før USA-åbning
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiehandlere ser ud til at gå en rolig dag i møde efter nattens topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

I Europa har investorerne ikke gjort noget større nummer ud af nyhederne fra topmødet, hvor de to hovedpersoner underskrev et fælles dokument, og en time forinden den amerikanske børsåbning ligger de fleste ledende indeks i Europa med små fald.

  Reaktionen er også afdæmpet, hvis man kigger på futures for de tre ledende indeks i USA , som alle ligger omkring nulpunktet tirsdag, hvor investorerne også er begyndt at se frem mod ugens rentemøder i den amerikanske og europæiske centralbank.

Det brede S&P 500-indeks vandt mandag 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset blot steg marginalt efter tilbagefald sidst på sessionen. Nasdaq-indekset steg igen mandag og var indtil tæt på lukketid nær ny rekord, men indekset faldt ligeledes tilbage og sluttede 0,2 pct. oppe.

AT&T kan få del i rampelyset tirsdag aften, hvor der ventes en retsafgørelse på, om selskabet får lov til at overtage Time Warner, hvilket vil skabe en gigant med 275 mia. dollar i markedskapital. USA's regering har tidligere modsat sig AT&T's overtagelse af TimeWarner, da politikerne mener, at det vil give teleselskabet for meget magt i medielandskabet og føre til prisstigninger.

AT&T-aktien stiger 0,8 pct. i formarkedet, mens Time Warner går 0,3 pct. frem.

Kan ændre mediebranchen

Ifølge CNN Money har dagens afgørelse potentiale til at ændre mediebranchen i USA, og hvis overtagelsen bliver godkendt, har der været forlydender om, at Comcast , der blandt andet ejer NBC, NBCUniversal, Xfinity og Telemundo, kan komme med et officielt overtagelsestilbud på 21st Century Fox, som ellers har indgået en betinget aftale med Disney.
  I formarkedet falder Comcast-aktien 0,1 pct., mens 21st Century Fox og Disney går henholdsvis frem med 1,1 pct. og tilbage med 0,3 pct.

Forinden den amerikanske børsåbning har tøjkoncernen Lands' End desuden fremlagt et regnskab for første kvartal, der bød på en fremgang på knap 12 pct. i omsætningen til 299,8 mio. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en omsætning på 285 mio. dollar i kvartalet.

Det sammenlignelige salg faldt dog 18,9 pct. i kvartalet, hvilket særligt skyldes et fald i salget i butikkerne i den amerikanske varehuskæde Sears.

Aktien stiger 12,6 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Først faldt de amerikanske aktier dybt - så kom de godt igen: Apple endte 0,7 pct. oppe

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Analyse: Beroligende ord fra EU redder ikke May

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam

Storbank: Læger aner firdobling af Novos vækstmarked

Mange uenige med Jarlov: Massiv kritik af rapport om revisionspligt

Analyse: Hvem skal være topchef, Dybvad?